613 katselua

Veneilyä vuosikymmenten
takaa eli vuodelta 1999

Kevät 1999 maaliskuussa kun jäät olivat juuri ja juuri lähteneet ja omistin mökin Ylistaron Kylänpäässä lähdin käymään pienellä tasaperäisellä ja melkein tasapohjaisella veneelläni Seinäjoen kaupungissa.

Vene oli siitä erikoinen että sen pohja takaosastaan oli sitä ostaessani jotenkin outo koska se oli sisäänpäin kourumainen ja siis mielestäni pilallinen.

MELINA nimisellä veneelläni ja sen kourumaisella pohjalla oli uskomaton ominaisuus jota opin pian käyttämään hyväkseni; se nimittäin nousi plaanaamaan siten että vauhti melkein tuplaantui kun olin yksin kyytissä ja etutuhdolla oli jotain pienehköjä ( 6-20kg ) painoja.

Oli suuren vedenkorkeuden aika eli Kyrönjoen tulva ei ollut vielä laskeutunut vaan koskia pääsi nousemaan vaikka 4 hepan 2 sylinterisellä Evinrude perämoottorillakin.

Edit 2001. Sanottakoon ettei tällainen veneretki enään onnistu kohtuullisin voimavaroin Malkakosken virkistyskäyttö padon vuoksi !

Pakkasin reppuun evästä, termospulloon kuumaa kahvia, kanistereihin 9L bensaa ja ajelin perämoottorin sekä tarpeiston kanssa Ylistaron mökille ja vedin veneen puutarhasta tien yli rantaa kohti. Laskin paatin vesille kirpeässä kevätilmassa ja vedin prutkun käyntiin.

Noin 70 km venematka alkoi 7 maissa aamulla hyvissä fiiliksissä. Otin ainoastaan muutamia kuvia Fujitsu näpsälläni koska siihen aikaan filmaaminen oli kallis harrastus.

Livekartta
10. Lähtöpaikka merkitty sinisellä nuolella.


11. Toinen ääripää eli Kyrkösjärveen johtavan täyttökanavan pato Ilmajoen puolella.

12. Metsäpalsta