Deprecated: get_settings on kehotettu välttämään versiosta 2.1.0 asti! Käytä sen sijaan get_option(). in /home/sivustot/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5323

Deprecated: get_settings on kehotettu välttämään versiosta 2.1.0 asti! Käytä sen sijaan get_option(). in /home/sivustot/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5323

Deprecated: get_settings on kehotettu välttämään versiosta 2.1.0 asti! Käytä sen sijaan get_option(). in /home/sivustot/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5323

Deprecated: get_settings on kehotettu välttämään versiosta 2.1.0 asti! Käytä sen sijaan get_option(). in /home/sivustot/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5323
539 katselua

Nokia N9 Meego-Harmattan / vs. Nokia 1600 Symbian

Ympäristön painostus ? Ego korostus ? Tositarpeeseen ? Ylimääräisten rahojen runtelemana ? Tavoitellakseni Nokian nykyistä pääjohtajaa Stephen Eloppia puhe tai tekstiyhteyteen. En usko näin, vaan ostin uuden moniajokoneen eli N9 mallisen nokialaisen tulevien aikojen tarpeeseen ja oppiakseni uutta joka on minulle välttämättömyys. Kyseessä siis N900 n seuraaja.

Sitä oli kovasti kehuttu erilaisilla IT- ym. tekniikan palstoilla ja kun käyttöjärjestelmänäkin oli ensimmäinen muttei olisi kuitenkaan tarvinnut olla viimeinen  Harmattan-frameworkillä terästetty Maemon Linux pohjainen elin (eli MeeGo-Harmattan ), alkoi luuri olla kiinnostava juuri minulle. Huhu kertoo että Harmattan alkaa meegoilla Nokian suuntaan. Ja vahvistuu .. Jos hinnoista sovitaan.

Ehkäpä tuttua merkkiä tukeakseni ehkäpä kuriositeettina sen vuoksi ettei enään milloinkaan Meego puhelimiin tule muita malleja. Paitsi että tulee tietysti lisää samaa ja parempaa hyvää ( 20.01.2012 jes ! )

Suurta työpanosten haaskausta ja toimivan os. n lopullinen tuhoaminen jos ei meego-harmattan enään kehity tai edisty Nokian puhelimiin.

Sääli sinänsä sillä elimen toiminta ja tavat ovat suorastaan loistavia sekä entiseen noin 7 vuotta wanhaan 35€ n nokian 1600 malliini verrattuna hämmästyttävän paljon laajemmat sekä suuresti monipuolisemmat.

Ihmetystä ja uutta itselleni oli esim musiikin lähetys bluetoothilla langattomasti puhelimesta tietokoneen 50 watin tötteröihin jolloin soundi oli aivan eriluokkaa kuin puhelimella soitettuna.

Avaamattomana
Kuvassa ennen paketista ottoa.

Suurimpia etuja ja erilaisuuksia 1600 malliin verrattuna ovat sähköpostin lähetys/vastaanotto parista loodastani, erittäin laadukas kamera + videokamera, lukemattomat sovellukset joista en ainakaan peleistä piittaa hevon … Mutta käteviä ovat näin pimeänä vuodenaikana taskulamppu ja realiaikaiset puhelimen paikannukseen perustuvat säätiedot.

Asianmukainen ääniohjaava GPS navigaattori sekä valmiina olevat erittäin laadukkaat kartat ovat myös reissumiehen eli meitsin unelmia.

Swype eli älykäs textinkirjoitusjärjestelmä ei saa minua vielä kovin lämpeämään tai sitä arvostamaan. Ehkä se toimii muilla kielillä paremmin kuin Suomeksi. Ehkä en vaan osaa vielä ?

Muita lisiä 1600 n verrattuna verkko ja yhteyspuolelta ovat: wlan sekä bluetooth ja liittymäni ominaisuuksiin kuuluva rajaton tiedosiirtomahdollisuus sekä multisim kortit joista pääkortti on N9 ssä ja toinen tällä hetkellä wanhassa palvelijassani mutta jonka tehtävänänä lähitulevaisuuden lienee Asus Zenbook UX31E-RY012V n nettiin saaminen.

Ilmaisen ääninauhurisovelluksen ja kompassin sekä muutamia soittoääniä imppasin melkein ensimmäisenä Ovikaupasta

Hiontamateriaali
Hionta, pyyhkimis, sively ja hipaisumateriaalia esillä.

Santapaperi ei suinkaan ole tarkoitettu näytön tai puhelimen kuoren karhennukseen vaan paksun (kuin hevosen tai aasinkavio) ihoni ohentamiseen että kosketuspohjainen näyttö reagoisi herkemmin.

En nyt sentään joutunut ihoani ohentamaan vaan opettelemaan puhelimen käyttöä, kas kun ohjekirjakin taisi olla 107 sivua pitkä ja tiheästipräntätyllä painettu ; ) En osaa opusta ulkoa tänäänkään 9.12.2011.

Ongelmana oli alussa pienet näppäimet osoitekirjaa täyttäessä.
Ratkaisin asian siten että kopioin itse ensin alkuperäisestä normikoko simkortista simkortti työkalullani ( ei myynnissä enään ) vanhat numeroni ja nimet ensin uudelle normikoko sim ille sekä sen jälkeen N) n tulevaan microsim korteille ja microsim kortin tiedot sitten hain N9 n osoitekirjaan normaaliin tapaan.

Siinä vaiheessa N9 oli päässyt nettiin joten elin haki myös faceboocin osoitetiedot osoitekirjaani Anneli Jäätteenmäkeä – Öulun ölkky-yhdistystä myöden …

Simbsalabim eikä N9 elimen näpyttelyjä tarvittu melkein ollenkaan …

Nooh yhteystietojen tuomiseen N9 n liittyy muutakin, josta tuonnempana ..

Heikkouksia N9 ssä kuten toki kaikissa älypuhelimissa on tietenkin akun rajallinen riittävyys, eli joka päivä akun saa ladata.

Kaveri tuli käymään viime su. ja hänellä mukanaan oma Samsung Galaxy mini jotka paritimme Bluetoothille ja lähetimme sitten muutamia valokuvia toisillemme, olosuhteisiin  (kaverini ei ehkä aiemmin lähettänyt tai vastaanottanut BT dataa ) nähden asia hoitui helposti ja nopeasti.

2 viikon kokemuksia MeeGo 1.2 Harmattan OS stä, akusta ja tehosta.

Versio: PR1.1 (202011.40-4_PR_001)
Useamman sovelluksen jäädessä päälle, akun kesto ei vähene oleellisesti. Ladattava joka toinen tai joka päivä entisen puhelimeni 2 viikon toiminta-ajan sijaan. Gps sovellus toimii erinomaisesti, AccuWeather näyttää hassuja paikkansapitämättömiä lämpötiloja koska ei tietenkään automaattisesti hae olopaikan säätietoa ilman webyhteyttä.

5 viikon kokemuksia MeeGo 1.2 Harmattan OS stä, akusta ja tehosta.

N9 toimii kuin junan vessa ja akkukestokin on parantunut dramaattisesti pudottauduttuani netistä aina kun en sitä tarvitse.

Lataan akkua nykyisin joka toinen tai kolmas päivä riippuen websivujen selailuista ja ainakin meitsille tulevan hurjan roskiksen määrästä.

Käyttökokemus parantunut entisestään osaamiseni myötä.

Useita apseja ladattuna elimelleni.

Mm. parempi ja ainakin Oskun mukaan monipuolisempi tai nojaa erilainen kamera. Peruskamera ja videonauhuri jo helppoja säätää mutta kuvalaatu talven pimeillä näin pienellä aukolla on kuinka sanoisin selkeästi .. tulee usein satunnaisen rakeinen kuva.

10 viikon kokemuksia N9 elimen käyttämisestä, sovelluksista.

Versio: PR1.2 (30.2012.07-1_PR_001)

Päivitys tuli eilen ja sain sen myötä kansiot sekä tuen kamerapuheluihin.


Latasin myös ShotMee appsin. OHJE alla:

Käynnistä sovellus, pyyhkäise minimoidaksesi sovellus
1. Ota ruudunkaappaus kaksoistaputtamalla puhelimen oikeaa sivua tai alaosaa.
2. PNG-tiedosto tallennetaan Galleriaan.
3. Lue pop-up ilmoitus ollaksesi varma että tiedosto on tallennettu.
4. Napauta ilmoitusta avataksesi kuvakaappaus galleriasta ja voit jakaa sen heti.
5. Tuki sekä pysty että vaaka suuntaan.


Vasemmalla alla kansioita ja oikealla ShotMee apps

 

Älypuhelimet keräävät tietoja joita emme haluaisi välttämättä julkistaa:

http://blogs.wsj.com/wtk-mobile/

Päivityksistä 04.07.2012:

Jo kolmas päivitys Meego Harmattaniin ½ vuoden sisällä. Iloitsen ;=) Meitä ei ole hylätty …

Onhan kuitenkin kyseessä kaikkien aikojen paras Nokian gummisaapastehtaan valmistama puhelin.

http://discussions.nokia.com/t5/Maemo-and-MeeGo-Devices/New-update-for-N9/td-p/1492192

Tuli lisää hienoja ja toimivia ominaisuuksia Meego-Harmattan yhteisön taholta.

 


Deprecated: link_pages on kehotettu välttämään versiosta 2.1.0 asti! Käytä sen sijaan wp_link_pages(). in /home/sivustot/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5323

1 Vastaus to “Nokia N9 Meego-Harmattan / vs. Nokia 1600 Symbian”

  1. Pekka sanoo:

    Your website address does not work !
    Learn to self-encode the page so the act is cheaper . . .

Vastaa viestiin


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/sivustot/public_html/wordpress/wp-content/themes/jakarta/comments.php on line 73