356 katselua

Tekoälystä vielä

Lainaus

myös tunneälykkyys mukaan lukien ja: miten pieniä nanorobotteja voitaisiin kiinnittää ihmisten aivoihin heidän älykkyytensä ja terveytensä tehostamiseksi.

Tervetuloa vain nanorobotit, siltä alatta on odotettavissa vielä jotain kun ne saataisiin vielä liikkumaankin hallitusti etteivät vain kierrä atomia neliskanttisen tai kirjaimen muotoisena.

Jos ei Mr. Fusionia oteta huomioon tai painovoimankumoavaa teknologiaa…

Tuo painovoiman kumoava laite olisi kätevä kuin myös siirtoliikenne tietoverkossa muunlaisenakin kuin vain bitteinä. Ajattele kuinka kätevää olisi tuoda vaikka matkailuauto, kesämökki tai muu kokolias hankinta esim Saksasta tai Virosta tietoverkon eikä rekan ja laivan avulla.

niin koko seinän saa telkkariksi, esim. videotykit alkavat pian olla aika hyvä vaihtoehto.

Nomutta onhan Panasonicilla jo koko seinän kokoinen virtuaali seinä joka tunnistaa sitä käyttävän henkilön ja säätää esim taustan ja maisemat kohalleen sekä avaa mieliohjelmat seinällesi.

Ikävää vaan ettei silloin kannata pitää raanuja/kirjahyllyä/maljakoita sillä seinällä….

Kuvapuhelimen saa tänään kuka vain (vaikka koko seinän kokoiseksi) ja on ihan käyttökelpoinen – vaatii vain pientä asentamista ja osaamista – eri asia on kuka sitten haluaa sellaisen.

Noo sekin vielä, ja ilmaisen käyttöliittymän Skypestä.

Harmi vain että markkinoilla ei oikein ole valmispaketteja joilla uutta taloa rakentava saisi valmiit ratkaisut eteensä mistä valita… joutuu enimmäkseen itse kasaamaan. Sekin on yksi este yleistymisen tiellä. Itse voisin ottaa kyllä milloin tahansa ottaa koko talon langattoman verkon, missä välittyy niin televisiokuva, puhelut, radio kuin nettikin. Sitten vain keskuskone joka välittää kullekin päätelaitteelle käyttäjän haluamaa sisältöä (puheentunnistus tai kaukosäädin), vaikka sitten vessan seinällä olevaan littuun. Mutta tälläisia ei taida olla kuin Bill Gatesilla.

Kyllä asiantuntijoita riittää tähänkin hommaan jos on lompuuki kunnossa; itsekkin tuon suunnitteluun ja tiukan paikan tullen toteutukseenkin pystyn mutten usko että enemmistön rakentajain haaveena asuntolainaa otettaessa olisi mahdollisimman “wlani luukku” vaan oma lämpöinen ja viihtyisä koti. Mielenkiintoni vapaa aikanani suuntautuu nimittäin hieman tämän tyyppisiin pohdintoihin…

Esim. tietokonepelit tänä päivänä? Ei sellaisia ole osattu kuvitellakaan esim. 60-70-luvuilla, eikä moni yli 40-vuotias edes tiedä mitä kaikkea tänä päivänä silläkin saralla on tarjolla (=ovat pudonneet jo tekniikan kyydistä).

Meillä oli 60-70 luvulla kyllä vastaavat tai nykyisin tuntuu; paremmatkin ajankulutus ja viettokeinot sekä tuohon pelihelvettiin eli räiskintäammuskeluun/taistelu/lento/ajo ym pelimaailmoihin kyllä tutustuneenna mutten harrastavana sanoisin että kukin tekee vapaa aikanaan mitä tahtoo eikä mikään harrastus ole huono jos siitä saa jotain…

Itse suuntaudun ennemmin sellaiseen missä käteni jälki näkyy internetverkossa netti/ohjelmoinnin/sivujen ym muodossa ja pelien väsääminenkin (ohjelmointi) antaisi enemmän meitsille kuin niiden pelaaminen.

Mikään ei estäisi oikeastaan kuuasemankaan tekemistä vaikka heti, tekniikka on olemassa ja hinta-arviokin on annettu

Juu muttei pidä mennä sitten kesäaamuna unen tokkurassa pihalle “nurkantakusille” ja huomata ulko-ovella ulos astuessaan että paine-asu pannahinen jäikin naulakkoon ;=)

“Minulla on sellainen kutina että saatat joutua syömään hattusi… joskus sanottiin ettei veturi (juna) koskaan korvaisi hevosta. Jotkut nauroivat asian parissa puuhastelijat melkein maanrakoon. Heidänkin nimensä tosin jäi historiaan; ei saavutuksista, vaan niiden vastustamisesta. Itse en haluaisi olla yksi heistä. :P”

———————————————-Tuumaile———————————————————–

1.
Miten tulevaisuuden tietokone kokee tuntee? Toimii tunnetilassaan ? Oppii kokemuksistaan ? Hillitsee laatikkoaan ? Samalla lailla kuin (ihminen joka sen koodasi), entä jos se on ohjelmoitu hassusti/väärin/huonosti / viruksen saastuttama / rikki ?
Hmmmmm… Miten tuntenee:
Onnistumisen/pettymyksen/rakastumisen/vihan/onnellisuuden … ?

Onnistessaan ottaa olusen / läimäyttää käsiä / nauraa – kierrättää kovoaan hetken ylikierroksilla, soittaa fanfaarin tai rämäyttää koteloaan ..

Pettyessään on hetken mykkäkoulussa – no nykyisiä edeltävät käyttikset jo osasivat lakata vastaamasta eli sehän on jo keksitty aiemminkin..

Rakastuessaan flirttailee vastakkaiselle sukupuolelle – loota hyppää syliin jaa´a empä osaa kuvitella rakastunutta atk laitteistoa ja mitä hyötyä siitä olisi ihmiselle :=) hmmm

Vihastuessaan karjaisee tai huitaisee nyrkillä – peltiheikki/helena murjaisee laatikolla kipeästi sääreen ja päästää ulinan ja polttaa muistinsa. ehe ehe ..

Onnellisena hyrisee kuin kissa – toimii loistavasti tms

Ps Tunneälystä vielä: Naisilla ominaisuus toimii paremmin kuin miehillä aivojen kokoerosta riippumatta/johtuen ? Pienempi prosessori – parempi tunneäly ?

2.
Aivoja edes äärimmäisen huonosti matkivaankin moniajoon tarvitaan n miljardi cpu ta käymään yhtäaikaa sekä sarjassa että rinnakkain. Ei taida olla kooltaan ihan pieni jokamiehen laite tämä tunteellinen hatusyöttäjä. Sitä taidetaan kuljettaa sitten parin säiliöaluksen kokoisella lentävällä lautasella / tai kupilla ;=)

3 ja 4

En toki ole edelleenkään sitä mieltä siitä että tunteellinen laite/robotti tulisi ja syöttäisi minulle lautaseltaan mitä sattuu, vaan samaa mieltä Ray Kurzweil in kanssa. It viikon lehden alkusanoissahan oli: Mutta kyseessä ei kuitenkaan tule olemaan “älykkäiden koneiden invaasio”, joka syrjäyttäisi ihmiset,

Tämän takia vedon uskalsin lyödäkkin ja jos myös olisit lukenut artikkelin olisit aavistanut että hattuni saa pysyä naulakossa ja sukkani edelleen jaloissani. ;=)

1 Vastaus to “Tekoälystä vielä”

  1. tool sanoo:

    pitaa tarkistaa:)

Vastaa viestiin