163 katselua

Pirjo serkun poika matkalla isompaan maineeseen

9.3.2021 17:43

Kansainvälisesti menestynyt Tony Sjöman tuo ensi kesänä seinätaidettaan Ouluun, Turkuun ja pääkaupunkiseudulle

Jättimäisten seinämaalausten tekijä taiteilee muraalin Ouluun ja Turkuun. Kiertue ulottuu myös Espooseen.

– Tonyllä on lähtökohtana taiteilijana se, että hän katselee työn ympäristöä ja tekee sen sitten tilan mukaan, kertoo muraalihanketta Ouluun puuhannut Kai Latvalehto. Kuva: Ruotsinsuomalainen kulttuurilähetystö / Kai Latvalehto

Yhdysvalloissa asuva ruotsinsuomalainen Tony Sjöman tuo ensi kesänä töitään esille myös Suomessa. Hänen töitään on tulossa Turun konserttitalon seinään sekä Oulussa Raatin stadionin 120 metriä pitkään muuriin. Lisäksi hänellä on näyttely Espoon Hanasaaressa.

Suomalaisia juuriaan korostava Sjöman on toteuttanut aiemmin useita mittavia maalauksiaan esimerkiksi New Yorkin Manhattanilla, Queensissa sekä Coloradossa ja Miamissa Yhdysvalloissa.

Yksi Sjömanin töistä on kuvattuna myös American Expressin luottokortissa.

Raattiin tulevan työn alullepanijana on ruotsinsuomalainen kulttuurilähetystö. Työllä halutaan myös juhlistaa Ruotsissa asuvien suomalaisten kulttuuria sekä 400 vuotta täyttävää Göteborgin kaupunkia.

Tony Sjömanin tulon Ouluun mahdollistaa hänen tuttavapiirinsä kuuluva Kai Latvalehto, joka rakentaa parhaillaan Pohjois-Pohjanmaalle taiteilijaresidenssien verkosta. Sen avulla halutaan tiivistää pohjoispohjalaisten taiteentekijöiden yhteyksiä Pohjoismaiden ja lähialueiden taiteilijoihin.

– Tony Sjöman tulee residenssivieraaksi Oulun seudulle, ja työ on tarkoitus toteuttaa sen aikana, kertoo Kai Latvalehto.

https://www.facebook.com/tony.sjoman/videos/10158160988430017
SVT Uutisissa Tony kertoo itsestään ja elämästään sekä Suomen projekteistaan Espoossa, Turussa ja Oulussa.

Lähteet: Yleuutiset Pohjois-Suomi.  SVT. IS: Artikkeli Iltasanomissa 24.1.2019 9:45     Tonyn taiteilijasivu: Rubin415

1 Vastaus to “Pirjo serkun poika matkalla isompaan maineeseen”

  1. Pekka sanoo:

    On todella hienoa että on tällaisiakin sukulaisia 🙂

Vastaa viestiin