265 katselua

Näin kasvat johtajaksi

”Kertomukset johtajuudesta ovat usein kertomuksia ihmisistä itsestään. Johtajuuskeskustelu ei ole tärkeää siksi, että johtajat ovat tärkeitä vaan se kertoo siitä, millainen on yhteiskunta ja talous”, sanoi professori Alf Rehn viime viikolla.

”Me pyrimme edelleen tulevaisuuteen katsomalla menneeseen. Kysymme tyhmiä kysymyksiä kuten mistä tulee uusi Nokia. Se on vähän kuin kysyisi, mistä tulee uusi Kekkonen”, provosoi Rehn.

”Meillä Suomessa on loistavaa insinööritaitoa ja erinomainen koulutusjärjestelmä, mutta meiltä puuttuu esikuvat yrittäjäksi ryhtyjille. Jos joku yrittäjä on oikeasti jännittävä kuten Sukari, me teemme hänestä pellen median avulla.”

”Mitä yliopisto opettaa – istumaan 90 minuuttia hiljaa, pidättelemään rakkoa ja tekemään muistiinpanoja”, heitti tohtoriksi opiskellut Rehn.

TALOUSELÄMÄ 27.10.2010

Vastaa viestiin