Deprecated: get_settings on kehotettu välttämään versiosta 2.1.0 asti! Käytä sen sijaan get_option(). in /home/sivustot/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5323

Deprecated: get_settings on kehotettu välttämään versiosta 2.1.0 asti! Käytä sen sijaan get_option(). in /home/sivustot/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5323

Deprecated: get_settings on kehotettu välttämään versiosta 2.1.0 asti! Käytä sen sijaan get_option(). in /home/sivustot/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5323

Deprecated: get_settings on kehotettu välttämään versiosta 2.1.0 asti! Käytä sen sijaan get_option(). in /home/sivustot/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5323
344 katselua

”Saksalaisyhtiön laittomat hehkulamput loppuivat kättelyssä”

Saksalaisyhtiön lämmittiminä myydyt hehkulamput loppuivat kättelyssä

Kahden saksalaisinsinöörin idea ilmoittaa 75 ja 100 watin hehkulamput lämmityslaitteeksi löi viranomaiset ällikällä. Nyt tutkitaan voiko näin tehdä. Yritys on tilannut ”lämmittimiä” Kiinasta reilusti lisää ja saksalaiset hurraavat.

Herra Rudolf Hannot pyörittää 60 hengen hydrauliikkayritystään Kölnin lähistöllä pienessä 14 000 asukkaan kylässä. Monen muun saksalaisen tavoin hän hämmästeli EU:n päätöstä kieltää hehkulamput, ja määrätä kaikki käyttämään energiansäästölamppuja. Saksalaiseen tapaan insinööri Hannot päätti perehtyä asiaan tarkemmin.

Onkin lämmityslaite

Energiasäästölamppujen käyttöä perustellaan sillä, että hehkulamput tuottavat valoa vain muutamalla prosentilla käyttämästään energiasta, sen sijaan energiasta menee 95 prosenttia lämmön tuottamiseen.

Herra Hannot kertoo YLE Uutisille, että tutkittuaan EU-määräyksiä hän huomasi, että jos tuote tuottaa 95 prosenttisesti lämpöä, se luokitellaan lämmittimeksi. Hehkulamppu oli siis määräysten mukainen lämmitin. Niinpä hän nimesi EU-alueella kielletyt 75 ja 100 watin lamput lämpöpalloksi, ja toi niitä Kiinasta 4 000 kappaletta. 😆

Hannot sanoo, ettei hän monen saksalaisen tavoin usko myöskään väitettä energiasäästölamppujen ympäristöystävällisyydestä. Hän on tullut siihen tulokseen, että mm. elohopeaa sisältävien lamppujen valmistus ja hankala kierrätys, ovat ympäristön kannalta plus miinus nolla, jollei jopa miinuksen puolella.

Passiivienergiataloissa hehkulampuista vapautuva lämpö on myös osa lämmitysenergiasta.

YLE Uutiset / Arto Nurmi, Pauli Lahti


Deprecated: link_pages on kehotettu välttämään versiosta 2.1.0 asti! Käytä sen sijaan wp_link_pages(). in /home/sivustot/public_html/wordpress/wp-includes/functions.php on line 5323

Vastaa viestiin


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/sivustot/public_html/wordpress/wp-content/themes/jakarta/comments.php on line 73