395 katselua

Klassikko peittoaa suosiossa mm. WhatsAppin ja Facebook Messengerin

 

SMS on edelleen suosittu pikaviestimuoto

Perinteiset Suomessa keksityt tekstiviestit ovat yhä edelleen suosituin tapa pikaviestittelyyn mobiililaitteiden välillä. Tämä käy ilmi Android Central -sivuston käyttäjäkyselystä, jonka mukaan kolmannes viestittelystä tapahtuu aivan tavallisilla tekstiviesteillä.

Taakse jäävät kaikki uudemmat pikaviestisovellukset.

Kyselyssä kysyttiin, millä tavoin sivuston kävijät viestittelevät lähipiirilleen, ja 33 prosenttia vastaajista kertoi käyttävänsä tavanomaisia tekstiviestejä. 

Kyseessä on Android-laitteisiin keskittynyt sivusto, joten Googlen Hangouts nousi tietysti kakkoseksi, kun sitä kertoi käyttävänsä 22 prosenttia vastaajista.

WhatsApp nousi kolmoseksi, 20 prosenttia vastaajista kertoi sitä käyttävänsä, ja neloseksi nousi Facebook Messenger, jota ilmoitti käyttävänsä 13 prosenttia vastaajista.

Koska sivusto on Android-laitteisiin keskittynyt, ei Applen iMessage mahtunut listalle mukaan, mutta se tuskin uhkaa kärkikolmikkoa, sillä se toimii vain Applen valmistamien laitteiden välillä.

Tekstiviestien suosio on helppo ymmärtää, sillä kyseinen ominaisuus löytyy kaikista matkapuhelimista.

Tekstiviestien käyttö ei tarvitse erillisiä netti-käyttäjätilejä, rekisteröitymisiä minnekkään tai datapakettia puhelimeen toimiakseen.

Lähde: Janne Laakso | Mobiili.fi 20.7.2015, klo 21:29

Vastaa viestiin