345 katselua

Tekoälystä 17.02.08

 

Empä usko että minkäänlainen kone, nanorobotti tai tietokoneiden ryväskään voisi koskaan korvata ihmisaivoja tai mieltä.

Aivot ja mieli ovat niin paljon monimutkaisempi konstruktio kuin maailman paraskaan tietokone 20 v päästä.

Ihmisaivojen puhdas laskentakyky. on petaflopin luokkaa. Mekaanisten laskutoimitusten lisäksi ne käsittelevät suunnatonta määrää tunteita ja muuta tietoa, joka voi vaikuttaa laskennan lopputulokseen tutkijoita vielä askarruttavin tavoin.

Ajattele:

1. Sumeaa logiikkaa (tunneäly yhdistelmä) ei ole voitu valjastaa kunnolla hyötykäyttöön ja siltä pohjalta aivot toimivat.

2. Tietokoneiden prosessorien kehitys kulkee ytimien määrän lisäämisen suuntaan. Ja parempi onkin koska millainenkohan on tunteellinen prosessori, ehe ehe …. ;=)

3. Oletetaan että tällainen koneen / prosessorien / nanorobottiaivoinen ihmisen mutaatio väkisin keksitään
niin miltä se näyttäisi: kauniilta naiselta ? isolta 3 m leveältä kaivinkoneen ja tietokoneen prosessorien yhdistelmältä ? pyykinpesukoneelta ?
Mitä hyötyä esim keskimmäisestä olisi kellekkään kun telaketju vetoisena se ei sopi edes sisälle ;=) Mitä sen kuuluisi tehdä ? Itkeäkkö. Kuulostaa aika hassulta että jos tunneäly ja inhimillisyys saataisiin tungettua kaivinkoneen näköiseen aparaattiin sen paras taito olisi pillahtaa itkuun kesken kaiken :=)

4. Leikki leikkinä mutta jos elinaikanani tämä toteutuu lupaan syödä hattuni ja likaiset sukkani ja juoda palanpainikkeeksi vielä keltaisesta lumesta sulatettua vettä ja tietysti tämän ihmeellisen tekoäly robotin tarjoamana.

1 Vastaus to “Tekoälystä 17.02.08”

  1. Keijo sanoo:

    Tekoäly on ihan JEES!

Vastaa viestiin