350 katselua

Huijarille 110 vuoden vankeustuomio.

Herätti iltalehden artikkeli 15.06.2012 muutamia yhdysvaltoja koskevia sisäpoliittisia sekä vaaleansinisiäkin  ajatuksia.

Notta mitä nykyään 62 vuotiaan Allen Stanfordin ajatusmaailma mahtanee olla raharikkaudesta ja yleensä rikastumisesta, verrattuna toimeentuloon vanginpalkallaan ? Olisimpa kärpäsenä miekkosen sellin katossa  🙂

Oli kohderyhmänsä oivallisesti valinnut herkkäuskoisten kolmenkymmenentuhannen eläkeläis; opettajan, muiden veteraanien ja keskituloisten suureen, sinisilmäiseen ja luottavaiseen ryhmään.

Maailman rikkaimpien listalta (Forbes) on melko nopea pudota alaskinpäin.

Jalka nousee aika hitaasti 172 vuotiaalta kun sellin ovet avautuvat vuonna 2122 joten ehkä hän ei enään jaksa miettiä uusia kuiheita ja kuineita = [pikku rötöksiä]

Verkkomedia tiesi viime syksynä asiasta:

”R. Stanford Allen ja hänen pankkinsa SIB; Stanford International Bank:

Syytteen mukaan Stanford orkestroi petollista, useiden miljardien arvoista sijoitushuijausta. Stanford operoi pyramidihuijausta, joka oli naamioitu pankkitoiminnaksi; pankki myi 7 miljardin dollarin arvosta itserustailtuja ”korkeaa korkoa tuottavia talletussertifikaatteja” sekä petkutti rahastoilla.

Vain 500 miljoonaa pankkiirin petkuttamista rahoista on saatu takaisin, tuhannet – ahneet tai hyväuskoiset, miten haluatte – menettivät sekä napit että paidan.

Miami Herald kuvaa SIB:in entisen sijoitusosaston pään James Davisin kertoneen oikeusministeriölle – saadakseen vankeustuomionsa lyhyemmäksi – että ”hänen pomonsa varasti sijoittajilta vuosikymmenien ajan samalla kun hän maksoi valvontaviranomaisille lahjuksia ja jopa vannotutti eräillä henkilöillä verivaloja siitä, etteivät nämä koskaan paljastaisi hänen salaisuuksiaan”.

Stanfordilla oli hyvät kytkökset muutoinkin: hän rahoitti amerikkalaisia poliitikkoja yli vuosikymmenen ajan; rahoista noin 65 % meni demokraattiselle puolueelle, mukaan lukien nykyinen Yhdysvaltain presidentti Barack ”Muutos johon voimme uskoa” Obama.

(Toim. huom: toivottavasti valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ei poimi Yhdysvaltain presidentti Obamalta muita tapoja kuin iskulauseen.)”

Lainaus Verkkomedian artikkelista 27.8.2011

Olisiko tilanne nyt sellainen että Barac Obaman tärkeä tukija olisi pois pelistä ?

Vastaa viestiin