Menu Sulje Menu
Vistan Kotisivu Suom. Kotisivu Vista Blogi Windows Live WHDC Windows bloki Win 10 Apseja Tietoturvablogi
Päivitetty: 8.1.2020
 
  http://www.tietoviikko.fi/msareena/msblogit/tyopoyta/article375836.ece eli keskustelua win 7 käyttiksestä
 

Se hämmästyttää, kummastuttaa Windows-käyttäjää

Ja on mielestäni vieläkin keskeneräinen arvioi ylläpitäjä

Kimmo Rousku, 17.2.2010, 10:35

Ensimmäisen julkisen tietotekniikkakoulutuksen. Koulutin Opetushallituksen Tietotekniikan kiertokoulu -projektissa Keski-Suomessa kiertäen Commodore 64-mikroluokan (yes, vanha kuusnepanen) avustuksella kertomassa tietotekniikan ilosanomasta.

Se oli monelle ensimmäinen mahdollisuus nähdä ja käyttää pelottavaa tietokonetta. Oi niitä aikoja. Sys 64738 herättää varmaan joillakin kuolleen aivosolun?

Olen käyttänyt Windowsin eri versioita karkeasti arvioiden yli 10 000 tuntia. Muutama kysymys, joihin en ole löytänyt tai jaksanut hakea vastausta, on jäänyt mietityttämään. Osaatko sinä vastata niihin?

Minne esikatselu häipyy Aerossa? Oletko huomannut, että niin Windows Vistassa kuin Seiskassa käyttöliittymä ei aika ajoin osaa näyttää ohjelman reaaliaikaista kuvaketta tehtäväpalkissa Alt+tab- tai Win+tab -näkymässä, vaan tilalla näkyy geneerinen kuvake ?

Miksi Wordpad ja Paint-piirto-ohjelmat ovat jämähtäneet kehityksessä? Seiskassa sentään ohjelmat saivat uuden Officen kaltaisen valintanauha-käyttöliittymän, mutta uusia ominaisuuksia on lisätty vain kuriositeetin vuoksi. ->

 

 

 

 

 

 

Sen sijaan Seiskaan on nähty vaivaa lisätä esimerkiksi Yksityinen merkkieditori (Private character editor), jolla voi suunnitella ikioman MERKIN! Olen kysynyt yli 150 henkilöltä viimeisen vuoden aikana, kuinka monella heistä on tarvetta suunnitella omia merkkejä. Eräs käyttäjä totesi lakonisesti tarvinneensa tällaista ominaisuutta viimeksi 90-luvun alussa. Itselleni tulee mieleen myös >128 muuta hyödyllisempää ohjelmaa kuin tämä. Merkkieditori. ->

Miksi laiteohjaimien päivitystä ei voida automatisoida nykyistä pitemmälle? Tiedetään, että ne ovat keskeisessä roolissa useissa ongelmatilanteissa. Windowsin päivitys toki löytää ja hakee ihan kiltisti uusia ohjaimia, jos vain valmistajat näkevät vaivan hyväksyttää ja toimittaa ohjaimet sinne.

Toki tällaisia ohjelmia löytyy erillisinä tuotteina, mutta eikö tällaisen palvelun pitäisi olla tiiviimmin integroitu käyttöjärjestelmän osa?

Oletko verrannut Word 2007:n ja PowerPoint 2007:n WordArt-toimintoja? Toinen on uusi, toinen ikivanha ysäri-versio? Ilmeisesti koodarit eivät ole koskaan käyttäneet toistensa tuotteita puhumattakaan siitä että olisivat tavanneet. Onneksi 2010:ssä on tapahtunut merkittävää lähentymistä, onneksi vanha lensi pois.

Ict-tuen elämää voisi helpottaa sallimalla samanaikaiset etätyöpöytäyhteydet Windows-työasemaan samalla tavalla kuin 200x-palvelimelle. Esimerkiksi niin, että paikallisen kirjautuneen käyttäjän ohella tukihenkilö voisi admin-tunnuksella kirjautua taustalla ja tehdä samanaikaisesti etätyöpöydällä huoltokeikan.

Google-haulla löydät neuvot, miten tällainen voidaan hakkeroida XP:hen, Vistaan tai Seiskaan, mutta viemällä opit käytäntöön syyllistyt tekijänoikeusrikokseen, joten en voi sitä suositella. Sen sijaan kysyn, miksi tätä ei saisi laillistetuksi toiminnoksi?

Käyttäjät kuulemma valittavat, että tietokoneen käyttäminen on hankalaa. Miksei meillä ole taustalla tekoälyavustajaa, joka antaisi vinkkejä siitä, miten homman saisi tehtyä hieman tehokkaammin? Se voisi jopa osata puhua. Tai miksei koneessa ole oppivaa tekstinsyöttöä? Jos kirjoitan 673 kertaa oman nimeni niin kai joku koodari tällä planeetalla osaisi sellaisen tehdä niin, että ohjelma jo 674. kerralla tajuaisi ja ehdottaisi sanaa Kimmo.

Onneksi numerot eivät lopu kesken eli odotan innolla Windows-versioita 8, 9, 10 … saadakseni uusia ihmetyksen aiheuttajia. Kimmo Rousku


http://neko.1g.fi/ohje/Windows_7-vinkit/


Vuoto: Windows 8 on 128-bittinen

Tietoviikko, 8.10.2009, 14:17 MOKAT

Vuoto: Windows 8 on 128-bittinen Microsoftin suunnitelmat Windows 7:n seuraajien varalle ovat vuotaneet julkisuuteen työntekijän LinkedIn-profiilin kautta.

PC Advisor kirjoittaa, että Microsoftilla tuotekehitys- ja tutkimustehtävissä toimiva Robert Morgan kertoi avoimesti LinkedIn-profiilissaan työskentelevänsä muun muassa pitkäaikaisten projektien strategisessa suunnittelussa.

Morganin profiilissa olleet tiedot viittaavat siihen, että tulevista Windowseista tulisi ainakin 128-bittinen versio. Morgan kertoi olevansa mukana kehittämässä Windows 8- ja Windows 9 -käyttöjärjestelmiin 128-bittistä yhteensopivuutta suurten suoritinvalmistajien, kuten Intelin ja AMD:n kanssa.

Profiili on nyt poistettu LinkedIn-palvelusta, mutta se löytyy edelleen Googlen välimuistista.

Windowsin 128-bittinen versio olisi käyttöjärjestelmän seuraava askel. Myöhemmin lokakuussa kauppoihin tulevasta Windows 7 -käyttöjärjestelmästä on tulossa 32- ja 64-bittiset versiot.

 PC Advisorin mukaan Microsoftin suunnitelma julkaista uusi käyttöjärjestelmä joka kolmas vuosi tarkoittaa sitä, että Windows 8 tulisi markkinoille vuonna 2012.

Johanna Puustinen


Viisi syytä miksi osa XP-käyttäjistä pysyy vielä erossa Windows 7:stä

MPC 3.9.2009, 11:40

Microsoft aiheutti itselleen ongelman Vistan kanssa, ja sai käyttäjät pysymään XP:n pyörittäjinä. XP:tä on nyt käytetty kodeissa ja yrityksissä seitsemän vuotta, joten riippumatta siitä kuinka hyvä Windows 7 saattaa olla, on kova työ saada XP:hen tottunut liikkeelle.

PC Worldin avustaja Michael Scalisi kertoo käyttäneensä Windows 7 -käyttöjärjestelmää jo kuukausia ja pitää Seiskasta. Hänen mukaansa on kuitenkin vielä useita syitä, miksi kaikki XP-käyttäjät eivät välttämättä heti hyppää Windows 7:n kelkkaan.

Tässä hänen listansa:

1. XP:n jatkettu tuki loppuu vasta 8. huhtikuuta 2014

On totta, että Microsoft on lopettanut perustuen XP:lle, mutta useimmat eivät välitä siitä. Microsoft toimittaa yhä turvapäivityksiä ja web-sivustotukea XP:lle useita vuosia.

2. Tietokoneen käyttäjät elävät netissä

Ehkä alkaa olla jo vähemmän merkityksellistä, mitä käyttöjärjestelmä ominaisuuksineen ja sovelluksineen tarjoaa. Ehkä teet lähes kaiken Firefoxilla tai Chromella etkä välitä esimerkiksi Windows 7:n Aerosta tai parannetusta Tehtäväpalkista. Jos tietokoneen käyttö painottuu vaikkapa Google Apps-, Facebook- tai Gmail-verkkopalveluiden käyttöön, ei koneessa olevalla käyttöjärjestelmällä ole paljoa väliä.

3. Microsoftin tuoreimmat turvaominaisuudet ovat vapaasti ladattavissa XP:lle

IE8, Windows Defender ja beeta-vaiheessa vielä oleva Windows Security Essentials ovat sovelluksia, jotka tekevät Windows 7:stä turvallisemman. Microsoft on tuonut nämä samat sovellukset vapaasti XP-käyttäjien saataville. Vaikka Windows 7 on tällä hetkellä ilmeisesti Microsoftin turvallisin käyttöjärjestelmä, myös XP on nyt turvallisempi kuin koskaan aiemmin.

4. Kun kerrankin olet saanut kaiken säädettyä toimimaan haluamallasi tavalla…

Microsoft osoittaa lyhytnäköisyyttä, kun se ei ryhdy tarjoamaan tarpeeksi helppoa tapaa XP-käyttäjille siirtyä Seiska-maailmaan - käyttäjien nykyisten asetusten ja sovellusten kanssa. Monikaan ei halua asentaa kaikkea uusiksi päivittääkseen vain käyttöjärjestelmänsä.

5. Windows 7 tulee joka tapauksessa sitten seuraavan koneen mukana

Moni ostaa uuden tietokoneen vuoden tai parin päästä. Ja siinä on todennäköisesti asennettuna Windows 7. Miksi vaivautua ostamaan nykyiseen koneeseen Windows 7 -päivitysversio.

Veli-Matti Jalovaara
Microsoft paljasti eri paketoinnit


Mikä Windows 7 sinulle?

Prosessori 04.02.2009, 14:41

Microsoft on julkistanut Windows Vistan seuraajan Windows 7:n eri versiot. Yritys tuo kaikkiaan kuusi eri paketointia, jotka on suunnattu kotikäyttöön, pk-yrityksiin, netbookeihin eli minikannettaviin sekä suuryrityksille ja kehittyville markkinoille.

Useimmille asiakkaille tutuimmaksi tulevat Windows 7 Home Premium kotikäyttöön ja Windows 7 Professional pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Kevyimpiin netbook-koneisiin suunnattu paketti on Windows 7 Starter.

Karsitussa netbook-paketissa pääpaino on Vistaan nähden muistin- ja suoritinkuorman vähentämisessä. Moniajo on karsittu kolmeen yhtäaikaiseen sovellukseen, koneella pystyy kirjautumaan vain kotiverkkoon, ja Windows 7:n käyttöliittymäuudistuksista mukana ovat esimerkiksi Jumplistit.

Markkinointijohtaja Jukka Veräväinen Suomen Microsoftista arvioi, että useimmat minikannettavat ovat Windows 7:n tullessa markkinoille jo riittävän tehokkaita, jotta ne pystyvät ajamaan myös Windows 7 Home Premiumia.

Toiseksi kevyintä kuluttajaversiota Windows 7 Basic tarjotaan yhtiön mukaan enää kehittyville markkinoille. Microsoft perustelee tätä sillä, että jo Vistan aikana osuus on jäänyt pieneksi. Paketti sisältää minikannettavien versioon nähden mobiililaitteiden hallinnan, verkkoyhteyden jaon kotikoneiden kesken ja osan Windows 7:n graafisista uudistuksista.

Kaikille Windows 7 -versioille yhteinen uudistus on Internet Explorer 8 -selain, jonka tosin saa myös Windows XP:hen ja Vistaan. Home Premium on tyypillinen koti- ja kuluttajaversio, jossa tulevat Aero Glass -grafiikkauudistukset, aiempaa helpompi laitteiden verkottaminen ja tiedostojen jako, Windows Media Centerin uudistukset ja kosketusohjauksen sekä käsialatunnistuksen tuki. Media Centerissä Microsoft lisää muun muassa kieli- ja digi-tv-tukea useissa maissa. Pelaajille tärkeä on Directx 11, joka tukee uusimpia grafiikkapiirien 3d- ja geometriaominaisuuksia.

Windows 7 Professional taas sisältää kuluttajaversioihin nähden kirjautumisen yritysverkon toimialueeseen (domain), tiedostojen varmuuskopioinnin verkkoon, salatun tiedostojärjestelmän (efs) tuen sekä uudistukset tulostamiseen yritysverkossa.

Suuryrityksille taas on tarjolla Windows 7 Enterprise ja kaikki ominaisuudet haluaville kotikäyttäjille Windows 7 Ultimate. Niissä on kevyempiin vaihtoehtoihin päälle Bitlocker-toiminto kiintolevyjen ja ulkoisten muistien salaukseen, Direct Access -etäyhteystoiminto Windows-sovellusten käyttöön etänä Server 2008 R2 -palvelimen kanssa.

Branchcache-toiminto tiedostojen hallintaan yritysten haarakonttoreiden välillä ja Applocker-toiminto sovellusten käyttöoikeuksien hallintaan.

Aiemmin Microsoftia kritisoitiin siitä, että kalliimmasta versiosta saattoi puuttua edullisemman toimintoja. Jukka Veräväisen mukaan nyt tämä on korjattu, joten Enterprise- ja Ultimate-paketeista ei pitäisi puuttua mitään edullisempien pakettien osia.

Hintoja ja saatavuutta ei kerrottu

Microsoft ei sen sijaan vielä ilmoittanut Windows 7:n hintoja tai päivitysmahdollisuuksia. Myöskään saatavuusaikataulusta ei kerrottu uutta.

Microsoftin mukaan Windows 7 tulee yhä kolmen vuoden päästä Vistasta, mikä tarkoittaa kuluttaja- ja yritysversiosta riippuen vuoden 2010 alkupuoliskoa tai vuoden 2009 loppua.

Laajasti on spekuloitu, että Windows 7:n saatavuutta saatetaan aikaistaa jopa kesään 2009, tai viimeistään syksylle hyvissä ajoin ennen joulumyyntiä.

Tero Lehto


Tutkimus: Joka kolmannen uuden pc:n Vista tuunataan XP:ksi

Tietoviikko 19.8.2008, 16:51]

Joka kolmannen uuden tietokoneen käyttöjärjestelmä muutetaan Windows Vistasta vanhemmaksi Windows XP:ksi. Vaihdoksen tekee joko koneen valmistaja tai käyttäjä. Näin arvioi tietokoneiden suorituskykyä mittaava Devil Mountain Software -yhtiö, joka ylläpitää xpnet-testiyhteisöä.

Devil Mountainin mukaan yhtiön tutkimista 3 000 tietokoneesta noin 35 prosentissa on käyttöjärjestelmä muutettu Vistasta XP:ksi.

"Näiden koneiden käyttöjärjestelmän on vaihtanut joko Dell tai HP tai sitten käyttäjä on itse muuttanut käyttöjärjestelmänsä. Joka tapauksessa näissä koneissa ei ole enää Vistaa", sanoo Devil Mountainin teknologiajohtaja Craig Barth.

Barthin käytti tutkimusaineistonaan Devil Mountainin suoritusverkon dataa. Yhtiön tuotteita käytetään pääasiassa suurissa rahoitusyhtiöissä Yhdysvalloissa. Tutkimusta varten verkosta eroteltiin tietokoneet, jotka on myyty viimeisen kuuden kuukauden aikana. Viimeisen puolen vuoden aikana melkein jokainen uusi pc on myyty Vista-käyttöjärjestelmän kanssa.

"35 prosenttia on vain arvio, mutta luku näyttää käyttäjäkuntamme trendin. Ihmiset hyödyntävät mahdollisuutta vaihtaa Vista XP:ksi", sanoo Barth.

Microsoft lopetti Windows XP:n myynnin kesäkuun lopussa. Jotkut tietotokonevalmistajat ovat kuitenkin jatkaneet uusien XP:llä varustettujen tietokoneiden myyntiä. Tällöin valmistaja muuttaa Vistan XP:ksi jo tehtaassa. Esimerkiksi HP on kertonut venyttävänsä XP:lla varustettujen yrityskannattavien ja työasemien myyntiä vuoden 2009 heinäkuuhun asti.

Microsoft teki uuden myönnytyksen XP:n kanssa

MikroPC.net - ti 3.6.2008 klo 16:55

Microsoft antoi taas Windows XP:lle hieman lisää armonaikaa. Yhtiö ilmoitti tänään Computex-messuilla, että myös halpojen pöytäkoneiden valmistajat saavat varustaa koneensa XP-käyttöjärjestelmällä aina vuoteen 2010 asti. Microsoft antoi saman myönnytyksen aiemmin halpakannettavien valmistajille.

Microsoft on ollut kovan painostuksen alla tietokonevalmistajien ja käyttäjien vaatiessa XP:lle lisää elinaikaa.

Huhtikuussa Microsoft myönsi lisäaikaa Asus EE pc:n kaltaisille läppäreille. Halpakoneet ovat niin sanotusti köykäisemmin varusteltuja, eikä raskaan Vista-käyttöjärjestelmän pyörittäminen kunnolla onnistu.

Microsoft pelkäsi halpakonemarkkinaosuuksien menettämistä linuxille ja on siksi myöntynyt jatkamaan myyntiä.

Alunperin Microsoftin suunnitelmissa oli lopettaa XP-lisenssien myyminen jo tammikuussa. Muiden kuin halpakoneiden osalta XP:n taru päättyy tämän kuun loppuun.

IDG


Microsoft paljasti uuden Windowsin saloja

MikroPC.net - ke 28.5.2008 klo 8:00

Microsoft lisää Vistan seuraajaan kehittyneen kosketuskäyttöliittymän. Windows 7 -työnimellä tunnettua käyttöjärjestelmää voidaan ohjata erilaisilla sormieleillä suoraan kosketusnäytöltä.

Windowsin ohjelmistokehityksestä vastaava johtaja Julie Larson-Green esitteli kosketuskäyttöliittymää Kaliforniassa pidetyssä D6-messuilla. Uutispalvelu Cnetin mukaan käyttöliittymä muistutti Applen iPhonen käyttöliittymää. Molemmissa esimerkiksi kuvia voi kutistaa niitä nipistämällä.

Larson-Greenin mukaan kosketuskäyttöliittymä toimii joissakin tehtävissä huomattavasti nopeammin kuin hiiri. Alustavien tietojen mukaan Windows 7:n uusi kosketuskäyttöliittymä toimii nykyisten kosketusnäyttöjen kanssa.

Windows 7 aiotaan julkistaa jo ensi vuoden lopulla.
Tietokone keskiviikkona 14.5.2008 klo 11:12

Muistinkäyttö ja akkukulutus alas

 

Gates paljasti Windows 7:n uutuuksia - keveyttä tiedossa

Microsoftin perustaja Bill Gates on paljastanut joitakin Windows 7:n tärkeimmistä uudistuksista. Gatesin kertoo olevansa hyvin innostunut Windows 7:n kehityksestä, sillä uudesta Windowsista on tulossa vähemmän muistia ja akkujen virtaa kuluttava, ja muutenkin tehokkaampi. Hän paljasti myös toisen tärkeän Windows 7:n pääkehityslinjan.

Gatesin mukaan toinen painopistealue on synkronointi. Windows 7 yrittää kohentaa pc-koneiden perinteistä ongelmaa, eli miten synkronoida esimerkiksi työaseman ja kannettavan koneen tiedot.

Microsoft esitteli tähän uuden Live Mesh -nettipalvelun (uutinen), mutta Windows 7:ään ollaan ilmeisesti rakentamassa muitakin uusia työkaluja.

Synkronointia älypuhelimiin - suorituskyvyn uudelleen ajattelua

Synkronointia on ajateltu erityisesti matkapuhelinten ja muiden älylaitteiden kannalta. Windows 7:ssä älypuhelin pitäisi voida synkronoida helposti pc:n kanssa. Kyseessä saattavat tosin olla vain Microsoftin omalla ohjelmistolla varustetut kännykät.

Suorituskykypuolella Microsoft on ilmeisesti ottamassa oppia Vistan virheistä. Vistan leviämisen kenties pahin este on ollut Vistan raskaus. Tämä estää käytännössä kokonaan Vistan käytön esimerkiksi kevyimmissä kannettavissa mikroissa. Microsoft joutuu jatkamaan niissä Windows XP:n käyttöä.

Gatesin kommenteista on arveltu, että parhaimmillaan Windows 7 ei nostaisi suorituskykyvaatimuksia juuri lainkaan. Se voisi teoriassa jopa laskea niitä joillain alueilla Vistaan verrattuna.

Samuli Kotilainen


SP 3 saatavilla

Jaha ja tästä päivästä (12.05.2008) lähtien on saatavilla myös Suomenkielinen SP 3 XP-Prof ja Home versioihin.

Ja tuolta saat ladattua sen manuaalisesti:

http://support.microsoft.com/gp/cp_winxp/fi#tab0

Oheisesta linkistä löydät asennusongelmiin apua Suomeksi:

http://support.microsoft.com/gp/cp_winxp/fi#tab1

Pekka HeralaTietokone perjantaina 4.4.2008 klo 12:26

Microsoft taipui vaatimuksiin


Windows XP saa jatkoaikaa pikkukoneisiin

Microsoft on ilmoittanut, että Windows XP -käyttöjärjestelmä saa uuden jatko-ajan. Tällä kertaa jatko-aika koskee kuitenkin vain Asuksen Eee PC:n kaltaisia pikkukoneita. Microsoft joutui taipumaan asiakkaiden vaatimuksiin, vaikka se oli uhannut lopettaa Windows XP:n myynnin kesäkuussa.

Päätöksen jälkeen pikkukoneiden valmistajat saavat varustaa uudet koneensa Windows XP -käyttöjärjestelmällä aina vuoden 2010 kesään saakka. Microsoft kuitenkin vaatii, että XP:llä toimitettavat koneet ovat huomattavasti normaaleja kannattavia pienitehoisempia. Erityisiä tehorajoja ei kuitenkaan ole määritetty.

Microsoftin taipumisen taustalla on analyytikoiden mukaan pelko Linuxin markkinaosuuden kasvusta pikkukoneiden käyttöjärjestelmänä. Korkeampien laitevaatimuksien takia Microsoftin tuoreempi Windows Vista ei toimi käytettävästi esimerkiksi pikkukoneiden buumin aloittaneessa Asuksen Eee PC -koneessa.

Microsoftin nyt julkistama jatko-aika on jo lajissaan toinen, sillä alun perin yhtiö kasvatti asiakkaiden toiveiden mukaisesti XP:n myyntiaikaa puolella vuodella. Vielä viime vuoden alkupuolella Microsoft oli ajamassa XP:n myyntiä alas jo tämän vuoden alusta lukien.

Jarmo Pitkänen


Surfacen kotisivu

SURFACE "PINTA" TIETOKONE

Tietokone olohuoneen kahvipöydän sisällä

Redmontin uutisissa kerrottiin uudenlaisen "pöytätietokoneen" maihin-noususta. Myynnissä se olisi keväällä 2008 n. 5000-10000 taalan hinnalla.

Varustettu Windows Vista käyttöjärjestelmällä

Microsoft Surface -pöytäkonsepti on esitelty jo 2005, mutta viimein siitä on esitelty myös valmiiksi tuotteistettu myytävä malli.

Tuote on 30″ tuuman projektorinäytöllä ja viidellä kamerasensorilla varustettu ja aluksi suunniteltu ensisijaisesti julkisiin tiloihin, kuten kauppohin, ravintoloihin ja baareihin. Aikaisintaan v 2010 se on ostettavissa myös koteihin.

Pöydän ominaisuuksiin kuuluu mm. muotojen ja esineiden tunnistus. Esimerkiksi kun pöydälle asetetaan digikamera, niin tällä kuvatut kuvat latautuvat näytölle ilman johtoja automaattisesti jatkokäsittelyä varten.

Venyttämällä tai kutistamalla kuvaa kahdella sormella saat muutettua kuvan uuteen kokoon. Myös pyörittäminen tapahtuu kahdella sormella. Voit halutessasi sysätä ottamasi kuvan pöydälle asettamasi puhelimen tai muun laitteen muistiin.

Ravintoloissa pöytä saattaisi toimia esimerkiksi “baarimikkona” jolta tuotteet on helppo tilata kosketusnäytön kautta, hotelleissa se lukee luottokorttisi ja maksaa laskusi sillä tai voit siten ostaa esim kirjoja tai musiikkia.

Katso video Pekka Herala


Tietokone tiistaina 19.2.2008 klo 11:27

Ero 20-75 prosenttia

Windows XP paljon nopeampi kuin Vista SP1 llä

Windows Vistan SP1-päivitys nopeuttaa jonkin verran Windowsia. Tuoreet mittaukset kuitenkin kertovat, että Windows XP on edelleen selvästi nopeampi. Windows XP:n etumatka on yleensä hurja, mutta on yksi alue, jossa Vista SP1 on melkein tuplasti nopeampi kuin XP.

Uutispalvelu Zdnet on mitannut Vista SP1:n tuomia suorituskykyvaikutuksia, ja nyt samoja mittauksia haluttiin tehdä myös Windows XP:hen verraten. Mittaukset tehtiin yhdellä koneella, johon ainoastaan vaihdettiin Windows XP SP2:n tai Windows Vista SP1:n sisältävä kiintolevy.

Windows XP on 20-75 prosenttia nopeampi

Tulokset kertovat Windows XP:n olevan edelleen paljon Vistaa nopeampi. Esimerkiksi tiedostojen kopioimisessa ja paketoinnissa ero on noin 20 prosenttia XP:n hyväksi. Tiedostojen purkaminen zip-paketista on Windows XP:ssä jopa 65-75 prosenttia nopeampaa kuin Vistalla.

Tiedostojen kopiointi ulkoiselle kiintolevylle ja ulkoiselta levyltä takaisin koneelle on Windows XP:ssä 30-35 prosenttia nopeampaa kuin Vistassa.

Vistan käynnistäminen kesti Zdnetin testissä 13 prosenttia kauemmin kuin Windows XP:

Yhdessä testissä Vista on 90 prosenttia nopeampi

Mutta yhdessä testissä Vista oli hurjasti nopeampi. Kun kiintolevyltä toiselle kopioitiin yhtä suurta tiedostoa, oli Vista 90 prosenttia nopeampi kuin XP. Tämä johtuu ilmeisesti siitä, että tiedostojen käsittelyä kopioinnin aikana on muutettu Vista SP1:ssä.

Tuloksista näkyy, että Windows XP on edelleen selvästi nopeampi käyttöjärjestelmä kuin Windows Vista. Käyttöjärjestelmäpäivitykset ovat melkeinpä aina lisänneet tietokoneiden kuormaa, joten sikäli tämä ei ole yllätys. Vistassa tehontarpeen kasvu on kuitenkin tavallista suurempaa ja on yllättänyt monet käyttäjät.

Samuli Kotilainen


Tietokone maanantaina 21.1.2008 klo 11:16

Vistan asema tukalammaksi

Lehti: Windows 7 aikaistuu - ominaisuuksia paljastui

Yhdysvaltalainen TG Daily -lehti kertoo saaneensa useista eri lähteistä tiedon, että Vistan seuraajan Windows 7:n julkistusta on aikaistettu. Windows 7:n ensimmäisiä versioita olisi jo lähetetty Microsoftin kumppaneille, ja valmista pitäisi tulla ensi vuoden lopulla. Uutiset asettavat Vistan entistä tukalampaan asemaan. Samalla paljastui Windows 7:n mielenkiintoisia uutuuksia.

Aiemmin Microsoft on lupaillut Windows 7:n julkistusta vuoden 2010 alkupuolella. Tähän on suhtauduttu varauksin, sillä Windowsit ovat usein myöhästyneet julkistuksistaan. Tämä on taas vauhdittanut kiinnostusta Vistaan sen haasteista huolimatta, sillä noin kolmen vuoden odotus on tuntunut pitkältä.

Windows 7 -beeta jo vuoden päästä

TG Dailyn tietojen mukaan Windows 7 olisi kuitenkin hyvin aikataulussa ja julkistustavoitetta olisi aikaistettu useilla kuukausilla. Tavoite olisi nyt vuoden 2009 jälkimmäinen puoli.

Kumppaneille olisi jo toimitettu Windows 7:n toimivia Milestone 1 - eli M1-esiversioita. M2-versiota odotetaan jo tämän vuoden huhti-toukokuussa. Beetaversioiden julkaisua ei ole vielä ajoitettu, mutta tällä vauhdilla Beta 1 olisi tulossa jo noin vuoden kuluttua.

Microsoft ei kommentoi Windows 7:n aikataulua.

Windows 7:ssä monia mielenkiintoisia uutuuksia

Jo aiemmin on kerrottu, että Windows 7 perustuu hyvin pienikokoiseen Minwin-ytimeen, jonka ympärille muut toiminnot rakentuvat. Idea on hieman sama kuin Linuxissa, joka rakentuu kernel-ytimen ympärille. Microsoftin kehittäjät ovat myös kertoneet Iphone-tyyppisestä sormiliikeohjauksesta Windowsissa.

TG Dailyn lähteet kertovat, että Windows 7 pystyy käyttämään yhtä aikaa useita erilaisia näytönohjaimia samassa koneessa. Lehden mukaan Windows 7:stä on kumppaneille toimitettu myös 32-bittinen versio, mikä kertoisi 32-bittisyyden tuen jatkosta. Myös Media Player -ohjelmisto on uudistettu.

Jos aikaistustiedot pitävät paikkansa, asettavat ne Vistan entistä hankalampaan asemaan. Uuden Windowsin julkistus jo ensi vuoden lopulla saisi todennäköisesti suuren osa yritysasiakkaista miettimään Vistan yli hyppäämistä. Samaa voisivat harkita monet kotikäyttäjät. Samuli Kotilainen


Tietokone lauantaina 15.12.2007 klo 13:03

Suorituskykyä ja myös uusia ominaisuuksia

Microsoft paljasti Win XP SP3:n uudistukset


Microsoft on julkaissut asiakirjan, jossa paljastetaan tarkasti mitä uudistuksia Windows XP:n Service Pack 3 tuo mukanaan. Jo aiemmin on kerrottu suorituskyvyn selvästä kasvusta, mutta myös uusia ominaisuuksia on tulossa.

Microsoftin asiakirja kertoo, että tulossa on suorituskykyä nostavia päivityksiä, tietoturvapäivityksiä ja myös vakautta parantavia korjauksia.

Windows XP tunnetaan jo hyvin vakaana ja toimivana käyttöjärjestelmänä. Mutta Microsoft parantaa edelleen XP:n nopeutta (aiempi uutinen).

Myös aivan uusia ominaisuuksia

Windows XP:hen on tuotu jo runsaasti uusia toiminnallisuuksia, jotka on julkaistu erillisinä päivityksinä. Näitä ovat esimerkiksi Msxml 6 -päivitys sekä langattomissa verkoissa käytetty uusi suojausmenetelmä wpa2. Service Pack 3 sisältää tietysti kaikki tällaiset aiemmat päivitykset.

Mutta mukana on myös aikaisemmin julkaisemattomia päivityksiä. Windows XP:hen lisätään esimerkiksi niin sanottujen "musta aukko -reitittimien" tunnistus (black hole router, reititin joka hiljaa hylkää paketteja). Mukana on myös Network Access Protection eli nap, joka parantaa jo verkkoturvaa Windows Vistassa ja tulevassa Windows Server 2008 -palvelinkäyttöjärjestelmässä.

SP3 parantaa myös tietoturva-asetuksia, ja mukaan tulee Windowsin ytimeen asentuva uusi salakirjoitusmoduuli tietoturvatoiminnoille. Myös aktivointia muutetaan.

Samuli Kotilainen


Vista pysyy hyllyillä XP:tä sitkeämmin

Digitoday Julkaistu 13.09.2007 kello: 14:01

Windows Vistan boksimyynnin uudet luvut Yhdysvalloista eivät ole mairittelevia Microsoftille. Vistan aloitus on ollut selvästi hitaampi kuin Windows XP:n aikanaan.

Vistan hyllymyynti jäi ensimmäisen kuuden kuukauden osalta 59,7 prosenttia XP:n aloituksesta, tutkimusyhtiö NPD Groupin vielä julkaisemattomista luvuista selviää. Liikevaihto oli 41,5 prosenttia alempi.

- Se ei vain pärjää hyvin, NPD:n analyytikko Chris Swenson kiteytti. Hän kuitenkin korostaa, että laatikkomyynti on vain murto-osa koko Vista-myynnistä. Selvä enemmistö käyttöjärjestelmän kopioista myydään suoraan uuden tietokoneen mukana.

Microsoft vastasi Cnet News.comille Vistan kokonaismyynnin olevan linjassa yhtiön odotusten kanssa. Vista-lisenssejä on myyty yhtiön mukaan yli 60 miljoonaa. Microsoft kuitenkin ennusti ennen Vistan julkaisua, että yritykset omaksuisivat sen tuplavauhtia XP:hen verrattuna ensimmäisenä myyntivuotena. Näin ei ole tapahtunut, sillä moni yritys odottaa Service Pack 1:stä ennen ostopäätöksen tekoa.

Office-puolella tavara lentää hyllyistä, NPD vertaa. Office 2007 myi alkukuukausinaan karkeasti ottaen kaksi kertaa nopeammin kuin edeltävä Office 2003 aloittaessaan.

Tuomas Linnake


Symantec: Turvallinen Vista on reikäjuusto

MicroPC.net - to 1.3.2007 klo 17:04

Ohjelmistojätti Microsoft on parantanut huomattavasti tietoturvaa uudessa Windows Vistassa, mutta käyttöjärjestelmä on silti avoin hyökkäyksille.

Tätä mieltä on ainakin tietoturvatoimittaja Symantec, jonka tutkimusryhmä julkaisi keskiviikkona neljä raporttia Vistan turvallisuudesta.

Ryhmän johtajan Oliver Friedrichsin mukaan käyttöjärjestelmä on entistä turvallisempi, mutta haitallista koodia voi silti ajaa tilkitsemättömien reikien kautta.

"Joillain alueilla uhkiin on varauduttu hyvin, mutta toisilla alueilla käyttäjät ovat edelleen alttiita hyökkäyksille", kertoo Friedrichs.

Hänen mukaansa käyttöjärjestelmä on hyvin suojattu muistihyökkäyksiltä kuten muistipuskurin ylivuodolta, jota muutamat madot käyttivät aiemmin hyväksi. Sen sijaan kolmansien osapuolten ohjelmistot houkuttelevat hyökkääjiä edelleen.

Vistan 64-bittisessä ytimessä on erityinen ominaisuus ajurien tunnistamiseksi. Ryhmä kuitenkin onnistui vammauttamaan tunnistamisen viikossa.

Vistan tietoturvaa on parannettu paremmalla käyttäjähallinnalla. Käyttäjiltä on mahdollista rajoittaa pääsy järjestelmänhallinnan työkaluihin ja toiminnallisuuksiin.

Friedrichsin mukaan myös käyttäjähallinta on ohitettavissa ja osaavalle henkilölle avautuu järjestelmään täydet toiminnallisuudet.

Juho Pentikäinen


Windows Vistaa jonotettiin Japanissa

Tietoviikko ti 30.1.2007, 08:28

Ohjelmistojätti Microsoft julkaisee tänään Windows Vistansa kuluttajille 70 maassa. Vistan kehittäminen kesti viisi vuotta ja maksoi noin viisi miljardia euroa.

Kyseessä on ensimmäinen Microsoftin kokonaan uusi käyttöjärjestelmä sitten Windows XP:n, joka ilmestyi vuonna 2001.

Japani sai varaslähdön Vistaan sijaintinsa ansiosta. Japanin aikaa keskiyöllä alkanut Vista-myynti houkutteli kauppojen edustoille satoja innokkaita ihmisiä jo tunteja ennen myynnin alkamista.

Suomen markkinoille Vista saapuu huomenna. Suomessa avautuu myös Vista-teltta Kampin torilla Helsingissä ylihuomenna. Teltta on Helsingissä neljä päivää ja lähtee sitten kiertueelle muualle Suomeen.

Läpinäkyvä Aero ja multimedia-alusta

Vistan lupaillaan hallitsevan paremmin digitaalisen median räjähdysmäistä kasvua ja suojelevan kuluttajia internetin vaaroilta.

New Yorkissa lanseeraamistilaisuudessa puhunut Bill Gates vertasi Vistaa 12 vuotta sitten ilmestyneeseen Windows 95:een, joka oli Gatesin mukaan aikansa avainasemassa.

Gatesin mukaan Vista tekee pc:stä kodin mediakeskuksen, kun se nivoo yhteen kaikki ne toiminnot, joihin kuluttajat käyttävät tietokonetta.

Ilmeisin muutos aikaisempiin käyttöjärjestelmiin on Vistan Aero-käyttöliittymä, joka käyttää 3D-grafiikkaa muun muassa läpinäkyvissä menuissa. Muita muutoksia ovat parempi tietoturva, hakupalkit ja uusi multimedia-alusta digitaalista videota, musiikkia ja kuvia varten.

Jujuna on, että vain noin 15 prosentissa olemassa olevista tietokoneista on tarpeeksi tehokkaat muistit ja grafiikkapiirit Vistaa varten. Näin ollen monet joutuvat ostamaan uuden tietokoneen, mikäli haluavat käyttää Vistaa.

Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer uskoo, että Vista saakin aikaan piikin tietokonemyynnissä.

Eipä kuluttajilla juuri valinnanvaraa olekaan: Vista on lähes kolmessa neljäsosassa uusista myyntiin tulevista tietokoneista.

Valinnanvaraa on kuitenkin yrityksillä, joille Vista vapautui pari kuukautta sitten. Vistan käyttöönotto yritystasolla määritteleekin sen, miten nopeasti Microsoft saa takaisin Vistaan sijoittamansa rahat.


Jenni Laurila


Tietokone maanantaina 27.11.2006 klo 9:22

Trend Micron tietoturvaguru David Perry:

Vistassa riittää töitä tietoturvaohjelmille

"Vista vaatii kaksiytimisen suorittimen ja kaksi gigatavua keskusmuistia toimiakseen jouheasti. Vie pari vuotta, ennen kuin se on levinnyt laajasti", Perry arvelee. Hän uskoo, että tietoturvayhtiöillä on hyvin aikaa löytää paikkansa, vaikka myös Microsoft laajentaa tarjontaansa. Tietoturvamonopolin syntymistä Perry ei pelkää.

"Jos kilpailu tieturvaohjelmissa poistuisi, Microsoftin työ muuttuisi paljon vaikeammaksi", Perry sanoo ja viittaa siihen, että Microsoft joutuisi yksin etsimään sekä korjaamaan ohjelmistojensa haavoittuvuudet...........
Tietokone 6.9.2006 klo 11:15


Pienemmät kuin ennakkotiedoissa.

Microsoft paljasti viralliset Vista-hinnat

Microsoft on nyt kertonut julkisesti Windows Vistan viralliset hinnat. Hinnat ovat edullisimmat kuin aikaisemmin julkisuuteen vuotaneissa ennakkotiedoissa annettiin ymmärtää.

Microsoft on julkaissut nettisivuillaan tiedot Vistan eri versioista, ja mukana on myös hintatiedot päivityspaketeille ja täysversioille. Hinnat ovat jopa noin 50 $ edullisemmat kuin aikaisemmin julkisuuteen Microsoftin Kanadan sivujen kautta levinneissä ennakkotiedoissa. Versioista kertova sivu on julkaistu myös suomeksi, mutta siihen ei ole lisätty hintatietoja.

Halvimmillaan 99 $

Täysversioiden hinnat Yhdysvalloissa ovat: Vista Ultimate, 399 $, Vista Business, 299 $, Vista Home Premium, 239 $ ja Vista Home Basic, 199 $.

Päivityksiä Windows XP -koneille saa huomattavasti edullisemmin. Päivityksenä Vista Ultimate maksaa 259 $, Vista Business, 199 $, Vista Home Premium, 159 $ ja Vista Home Basic, 99 $.

Suomen hintoja ei voi laskea näistä suoraan valuuttakurssimuunnoksella, vaan hinnoittelu päätetään Suomessa erikseen. Lisäksi vuoden lopun markkinoille on todennäköisesti tulemassa päivityspaketteja, jolla uuden koneen ostaja saa edullisesti tai jopa ilmaiseksi Vista-päivityksen heti, kun se ilmestyy ensi vuoden puolella.


Samuli Kotilainen


Maanantai 31. heinäkuuta 2006 klo 13:47

Oikea päivitysversio oikeaan Windows-versioon


Tarkkana Vistaan päivityksessä, että vanhat asetukset säilyvät  
Microsoft on julkistanut tulevan Windows Vista -käyttöjärjestelmän päivitystaulukon, josta käy ilmi vanhempien Windowsien suorat päivitysmahdollisuudet Vistaan.

Microsoft aikoo julkaista kaiken kaikkiaan seitsemän versiota Windows Vista -käyttöjärjestelmästä; Starter-versio on tarkoitettu kehittyville markkinoille, Small Business- ja Enterprise-versiot puolestaan ovat yritysten palvelintoimiin.

Loput neljä, Home Basic ja Home Premium ovat tarkoitettu kotikoneisiin ja viihdekeskuksiin. Premium-versioon on sisällytetty muun muassa yhtiön Media Center -ohjelmisto. Windows Vista Business-versio puolestaan vastaa nykyistä Windows XP Pro -versiota ja Ultimate sisältää kaikkien edellämainittujen ominaisuudet yhdessä paketissa.

Microsoftin Vistaan päivitys -taulukon mukaan Windows XP Home -version käyttäjät ovat ainoita, jotka voivat suoraan päivittää vanhan käyttöjärjestelmänsä mihin tahansa näistä neljästä Vista-versiosta. Suoraan päivittämisessä asennetaan päivitysversio vanhan Windowsin päälle, jolloin teoriassa ei tarvitse asentaa ohjelmistoja uusiksi ja vanhat käyttäjäasetukset säilyvät.

XP Pro- ja Tablet Pc -versioiden käyttäjien suorat päivitysmahdollisuudet ovat ainoastaan Business- ja Ultimate-versioihin päivitys.

Windows 2000 tai Windows XP Pro x64-versioiden käyttäjien puolestaan täytyy kaikissa päivitystapauksissa asentaa käyttöjärjestelmä tyhjästä uusiksi.
Matias Mäki


 


Vanhojen Windowsien suoraan päivitysmahdollisuudet Vistan eri versioihin
 
  Home Basic Home Premium Business Ultimate
Windows XP Professional ei ei kyllä kyllä
XP Home kyllä kyllä kyllä kyllä
XP Media Center ei kyllä ei kyllä
XP Tablet PC ei ei kyllä kyllä
XP Professional x64 ei ei ei ei
Windows 2000 ei ei ei ei

Lähde: Microsoft


Assemblix 6.6.2006 kello 18.30

Valmiina Vistaan

Toimiiko sovelluksesi, kun käyttäjät siirtyvät Windows Vistaan? Uudet turvallisuusasetukset asettavat sovelluksille entistä tiukemmat vaatimukset. Monet aikaisemmin hyvinä käytäntöinä pidetyt asiat ovat nyt pakollisia.

Rekisterin ja tiedostojen rajoitukset

Windows-sovelluksia on perinteisesti ajettu ylläpitäjän oikeuksin, mikä aiheuttaa monia tietoturvariskejä. Vistassa toimitaan oletuksena peruskäyttäjän oikeuksin, ja oikeuksia korotetaan vain erikoistapauksessa.

Sovellus ei voi enää kirjoittaa tietoja järjestelmärekisterin HKEY_LOCAL_MACHINE-alueelle. Se ei myöskään voi kirjoittaa tiedostoja järjestelmäalueille kuten Windows-kansioon.

Koska Windows on aiemmin ollut sallivampi, moni sovellus kirjoittaa edelleen näille alueille. Vista luo näille sovelluksille oman varjokopion rekisteristä ja järjestelmäkansioista. Sovellus luulee toimivansa kuten ennenkin, mutta se on todellisuudessa eristetty omaan hiekkalaatikkoonsa. Tämä on ainoastaan siirtymäkauden ratkaisu, jota ei suositella käytettävän jatkossa.

Sovelluksen tulisi kirjoittaa omat tiedostonsa Ohjelmatiedostot-kansioon (Program Files), ja käyttäjän tiedostot sekä asetukset käyttäjän profiilikansioon. Näiden kansioiden polut muuttuvat Vistassa, ja oikean polun löytää jatkossakin parhaiten käyttämällä SHGetFolderPath-funktiota.

Oikeuksien nosto käyttäjän luvalla

Jos sovellus kaipaa ylläpitäjän oikeuksia, käyttäjältä kysytään tähän lupa. Jatkuva kyseleminen ei ole käyttäjäystävällistä, eikä koodin ajaminen liian korkein oikeuksin ole turvallista. Perussovellukset tulisikin suunnitella siten, ettei niiden käyttäminen vaadi erikoisoikeuksia. Microsoft on julkaissut välineen, jolla tämän voi varmistaa.

Asennus- ja ylläpitosovelluksille ylläpito-oikeudet ovat välttämättömät. Jos Windows ei tunnista sovelluksen tarpeita, jotkin korotettuja oikeuksia vaativat toiminnot saattavat epäonnistua. RequestedExecutionLevel-manifesti varmistaa, että sovellus ajetaan riittävällä tasolla.

Jos sovellukseen sisältyy harvemmin tarvittavia ylläpitotoimintoja, nämä tulisi eristää omaksi prosessikseen, jolle annetaan korkeammat oikeudet. Tämä koskee erityisesti sovellusten automaattista päivittämistä.

Muuta huomioitavaa

 • Windows Vistan versionumero on 6.0. Tietyn Windows-version haluavat sovellukset voivat kieltäytyä yhteistyöstä, vaikka ne olisivat muuten yhteensopivia.
 • Sovellus saa automaattisesti uuden Aero-ulkoasun, jos se tukee Windows XP:n teemoja.
 • Uusi grafiikka-ajurimalli voi aiheuttaa ongelmia sovelluksille, jotka esim. peilaavat tai suurentavat näyttöä.
 • Vistasta julkaistaan 64-bittinen versio, jossa eivät toimi 16-bittiset sovellukset eivätkä 32- bittiset ajurit.
 • Nopea käyttäjän vaihtaminen (FUS) toimii nyt myös koneissa, jotka on liitetty domainiin.
 • TCP/IP-pino tukee oletuksena IPv6:tta, eikä tietokoneella ole välttämättä IPv4-osoitetta.
 • Palvelut ajetaan aina eri istunnossa kuin käyttäjien sovellukset. Palvelut eivät voi suoraan avata käyttöliittymää.
 • HLP-tiedostot eivät enää toimi. Ohjeet kirjoitetaan jatkossa CHM- tai HTML Help -muodossa.
ESITTELY (betaversio) Ilari Sani


Tietokone 22.6.2006 klo 23:52 MacOSX World

Vista kokemuksia ! ?Tietokone keskiviikkona 24.5.2006 klo 11:57:57

Yhtiö haluaa osoittaa, että aikataulut pitävät

Microsoft vyöryttää testiversioita suurista päivityksistä

Microsoft on ryhtynyt vyöryttämään uusia testiversiota Windowsista, Officesta ja palvelin-Windowsista, mikä on historiallinen tapahtuma sinänsä. Yhtiön tavoitteena on myös vakuuttaa, että aikataulut pitävät, ja että ensi vuoden alun päivitysrysäys tapahtuu ajallaan.

Microsoftin perustaja Bill Gates kertoi uutuuksista yhtiön Winhec-kehittäjätapaamisessa Seattlessa. Microsoft ryhtyi jo jakelemaan tapahtumassa Windows Vistan ja Office 2007:n uusia testiversioita, jotka ovat käytännössä viimeiset suuret päivitykset ennen varsinaista julkaisua ensi vuoden alussa.

Gates kertoi myös, että Windows Longhornista, eli Vistan palvelinversiosta, ollaan juuri julkaisemassa uutta testiversiota. Gatesin mukaan tämä on ensimmäinen kerta, kun sekä työasema- että palvelin-Windows ja vieläpä Office-pakettikin, ovat samassa päivityssyklissä.

Julkaisuajankohdat pitävät, mutta ajureissa on vielä tekemistä

Gates painotti voimakkaasti sitä, että uusien testiversioiden myötä Microsoft uskoo vakaasti tammikuun julkaisuajankohdan pitävän. Esimerkiksi tutkimusyhtiö Gartner on jo ehtinyt epäillä, ettei tammikuussa laajaa levitystä saada käytännön tasolla millään päälle. Perinteisesti viimeisestä suuresta testiversiosta varsinaiseen julkaisuun on kulunut puoli vuotta, joten siinä mielessä Microsoft näyttää nyt saaneen aikataulua kirittyä.

Winhec-tapahtuma on tarkoitettu erityisesti rautapuolen laitteiden suunnittelijoille. Gates painottikin heille, että 64-bittisyyteen siirtyminen vaatii myös sitä, että laiteajurit saadaan 64-bittisiksi. Palvelinpuolella tässä ollaan pidemmällä, mutta erityisesti kuluttajapuolella urakkaa vielä riittää.

Samuli Kotilainen

Otin tänään koneelleni kokeeksi ja vertaillakseni erään uuteen Office 12 ja Vistaan kuuluvan editorin
Microsoftin Expression / WebDesign (beta)

ja täytyy tunnustaa että ohjelmalla alkaa olla esim css2 tyylit jo hallussaan ja se löytää virheet koodistasi sekä värjää ne keltaiseksi mutta oli muuten aneeminen verrattuna FrontPage 2003 täysversioon koska siitä puuttui esim oma ohjelmallinen esikatselu....

Muista ladata ja asentaa tätä varten NET-Framework 2 ensin jos koneellasi ei sitä ole....


Tietokone tiistaina 18.4.2006 klo 10:40 ja Digitoday 12.04.2006 ja IT-viikko

Ongelmalistalla lukuisia sovelluksia

Microsoftin turvapäivityksistä taas monia ongelmiaMicrosoftin viime viikolla julkaisemat laajat turvapäivitykset Windowsiin, Officeen ja Internet Exploreriin ovat aiheuttaneet lukuisia ongelmia. Ongelmista ovat kärsineet esimerkiksi HP:n tulostimien, skannereiden ja kameroiden käyttäjät, ja turvapäivitykset ovat sotkeneet myös Google Toolbar -ohjelmaa, Kerion palomuuria, Javaa, Siebelin yritysohjelmia sekä Microsoftin Officea ja itse Windowsiakin.

Microsoft on julkaissut osasta ongelmia artikkelin, joka kertoo pulmien syitä ja ratkaisuja. Ongelmat liittyvät paljolti MS06-15-turvapäivitykseen, joka korjaa Windowsista löytyneen turva-aukon. Päivitys asentaa koneelle uuden tiedoston (verclsid.exe), jonka tehtävänä on tarkistaa etukäteen kaikki Windows Exploreria käyttävät laajennukset. Päivityksen jälkeen monet laajennukset lakkaavat kuitenkin toimimasta.

Virhetilat saattavat näkyä Windowsissa, Internet Explorerissa ja Officessakin. Käyttöjärjestelmän erikoishakemistot, esimerkiksi Omat tiedostot tai Omat kuvatiedostot eivät joissain tapauksissa toimi kunnolla päivitysten jälkeen. Myös lähetä-komento saattaa lakata toimimasta ja Internet Explorer saattaa lakata ottamasta vastaan kirjoitettuja nettiosoitteita.

Eräs ongelmista kärsivä sovellus on HP:n Share-to-Web, joka toimitetaan lukuisten HP:n tuotteiden, esimerkiksi Photosmart- ja Deskjet-tulostimien, kuvanlukijoiden, kameroiden ja polttavien dvd-asemien, mukana. Sunbelt-yhtiön Kerio Firewall -palomuurisovellus ei puolestaan hyväksy uutta verclsid.exe-tiedostoa.

Eolas-patenttisotku aiheuttaa lisää ongelmia

Tietoturvapäivitysten hallintaa valmistava Patchlink kertoo, että päivitykset ovat sotkeneet muitakin sovelluksia. Eräs päivityksistä oli muutos Internet Explorerin linkkien käsittelyyn. Vuosien oikeustaistelujen jälkeen Microsoft vähensi linkkeihin sisältyvää automatiikkaa Eolas-yhtiön patenttivaateiden vuoksi.

Google Toolbar -ohjelman vanhemmat versiot saattavat mennä virhetilaan poistuttaessa sivuilta, joissa on automaattisia linkkejä. Google on sittemmin korjannut ohjelmaansa Eolas-jupakan aiheuttamat muutokset. Myös vanhemmat Java-versiot saattavat kärsiä samantapaisista ongelmista.

Suurempia ongelmia aiheutuu Patchlinkin mukaan Oraclen omistaman Siebelin yritysohjelmia käyttäville. Siebel 7 -ohjelman sisäiset linkit eivät enää toimi kunnolla päivityksen jälkeen. Oracle yrittää ratkoa asiaa Microsoftin kanssa. Samuli Kotilainen


WebMastereille

Omalla kohdallani asennettuani kyseiset aika massiiviset päivitykset ensihavaintoina ja vain Eolas Technologies ja Microsoft yhtiöiden patenttikiistojen ansiosta:
 • Lakkasivat sähköposteissa olevat linkit toimimasta
 • Selaimet hyytyivät toisinaan jos niitä oli enemmän kuin 1-4 kpl auki
 • IE, Opera ja Firefox lakkasivat ottamasta vastaan kirjoitettuja nettiosoitteita
 • Playerit vinkuivat aktivoinnista joka kerta kun yritin avata elokuvatiedostoa nettisivulla
 • www-sivuihin upottamani ja ActiveX-kontrolleilla liitetyt Flash-animaatiot, Java-sovellukset sekä musiikki- ja videotiedostot sovellukset eivät käynnistyneet automaattisesti
 • Muutamat nettisivut eivät enään auenneet ollenkaan mm. (nettivaraosa.com)
 • Suosittelen nettisivuillaan objekteja ja applettien käyttäviä sekä elokuvia emped muodossa laittajille pidättäytymään toistaiseksi kyseisten päivityksen asentamisesta lisätietojen sisäistämiseen asti.....

Otin ensin kyseiset (5 kpl) verclsid.exe t ja dll t useista eri kansioista pois mutta käyttöjärjestelmä meni vain huonommaksi joten tein raskaan projektin ja poistin kaikki 16.4 tulleet päivitykset ylimmästä alkaen.
Jouduin asentamaan uudestaan myös Operan uusimman 8.54 version koska tietoturvapäivitysten poisto rikkoi myös Opr. ohjelman osittain keskeiset toiminnat. En tiedä mitä muuta ylimääräistä työtä on tulossa mutta tietoturvakeskus latasi välittömästi uudestaan kyseiset päivitykset ja vinkuu niitä asennettavaksi ! ......

Katsotaan nyt aivan rauhassa mitä muuta lisätyötä on tulossa n. 5000 sivuni päivityksiin.

HUOAH. Lisätty 04.05.06. Uudet päivitykset pelastivat tilanteen kokonaan :=)
 

Vista saattaa kärsiä laajemmista ongelmista


MikroPC.net - ma 27.3.2006 klo 5:53

Microsoftin tulevan Windows Vista –käyttöjärjestelmän ongelmat saattavat olla laajempia kuin ohjelmistotalo myöntää. Lisää tietoja julkaisuaikataulumuutoksista tihkui viime perjantaina.

Microsoft on sanonut Vistan kehitystyön olevan muutamia viikkoja myöhässä. Uutispalvelu IDG:n siteeraamien nimettömien beetatestaajalähteiden mukaan käyttöjärjestelmän julkistusta laitevalmistajille on kuitenkin viivästytetty kahdella kuukaudella.

Alun perin valmistajien piti saada kätensä tuotteeseen tämän vuoden elokuun loppupuolella. IDG:n tietojen mukaan julkistus on siirtynyt lokakuun lopulle.

Myös käyttöjärjestelmän seuraavan beetaversion julkaisu on siirretty toukokuun loppupuolelle huhtikuun alkuviikoilta. Niin ikään ensimmäisen release candidate –version julkaisu on viivästytetty elokuun lopulle alkuperäisestä heinäkuun puolivälistä.

Microsoft on julkisesti ilmoittanut seuraavan community technology preview –ohjelman raameissa tapahtuvan beetajulkaisun tapahtuvan vuoden toisella neljänneksellä eli huhti-kesäkuussa. Se ei ole kuitenkaan antanut tätä tarkempia tietoja aikataulusta.

Ohjelmistojätti Microsoftin windows-kehityksestä vastaava Jim Allchin kertoi viime viikolla pikaisesti järjestetyssä konferenssipuhelussa uuden Windows Vistan julkaisun siirtyvän ensi vuoden tammikuulle. Yhtiö oli alun perin luvannut käyttöjärjestelmän joulumarkkinoille.

Windows Vista viivästyy ensi vuoteen

MikroPC.net - ke 22.3.2006 klo 15:30

Microsoftin uusi käyttöjärjestelmä Windows Vista tulee yleisesti saataville vasta ensi vuoden alussa, tammikuussa. Näin ilmoitti ohjelmistotalon alusta- ja palveludivisioonaa johtava Jim Allchin eilen.

Ohjelmistojätti aikoo kuitenkin tarjota Vistan liiketoimintakumppaneilleen jo tämän vuoden marraskuussa volume licensing -ohjelmansa kautta. Tämän ansiosta yritykset voivat aloittaa uuteen käyttöjärjestelmään siirtymisprosessin aiemmin.

Allchin kertoi tammikuussa viivästyttävänsä Vistaa, jos käyttöjärjestelmä ei saavuttaisi hänen edellyttämäänsä laatutasoa. Eilen hän kertoi yrityksen haluavan antaa tarkan päivämäärän sille, milloin Microsoft pystyy tuomaan Vistan saataville laajasti. Tämä johti hänen mukaansa viivästyttämiseen.

Ohjelmistotalo aikoo yhä viedä kaikki käyttöjärjestelmäuutuuden kuusi luvattua erillisversiota valmistukseen marraskuussa. Kuluttajien tietokoneille esiasennettuja versioita ei ole kuitenkaan saatavilla ennen tammikuuta.

Vistan kuluttajaversiot ovat Windows Vista Starter, Vista Home Basic, Vista Home Premium ja Vista Ultimate. Yritysversiot ovat Windows Vista Business ja Vista Enterprise, jotka molemmat tulevat saataville marraskuussa.

Jim Allchin ei antanut tarkkoja tietoja siitä, miksi Vista viivästyy. Hänen mukaansa asia liittyy kuitenkin ohjelmiston laatuun, ja yhtiön kumppanit olivat toivoneet lykkäystä. Aleksi Kolehmainen


Vista taipuu Intel-Macille kehnostiMikroPC.net - ma 13.3.2006

Microsoftin tulevasta Windows Vista -käyttöjärjestelmästä ei tule helposta viriteltävää versiota Applen uusille Intelin suorittimilla sykkiville tietokoneille. Näin vakuuttelivat sekä Microsoftin että Applen edustajat Intelin järjestämässä kehittäjäkonferenssissa viime viikolla.

Pulmaksi nousee Vistan puutteellinen tuki Intel-Maccien käyttämälle extensible firmware interface –tekniikalle (efi). Efin on tarkoitus korvata vanhempien windowsien käynnistämisen yhteydessä hyödyntämä bios.

Microsoft ilmoitti, että Vistan 32-bittiset versiot eivät toistaiseksi tue efi-tekniikkaa. Tuki teknologialle sisältyy kuitenkin käyttöjärjestelmän Longhorn-nimiseen palvelinversioon. Efi saattaa myös tulla myöhemmin saataville erillisenä päivityksenä Vistaa varten.

Apple on ilmoittanut, ettei se aio estää Mac-käyttäjiä ajamasta windowsia tietokoneillaan. Yhtiö on kuitenkin myös korostanut ettei se myöskään tue käyttäjien pyrkimyksiä.

Apple on ottanut kovan linjan yhtiön oman käyttöjärjestelmän Mac OS X:n kanssa. Se on pyrkinyt estämään OS X:n pyörittämisen muilla kuin yhtiön omilla alustoilla.

Vista voipi olla muistisyöppö ?

Sektori.com pe 10.03.2006

Ainakin muistipiirien valmistajat ovat tyytyväisiä siihen, että Windows Vista haukkaa keskusmuistia tuntuvasti edeltäjiään enemmän.

Windows Vistan Microsoftin sisäinen beetaversio syö keskusmuistista yli 800 megatavua normaalissa käyttötilassa ilman sen kummempaa rasitusta.

Vista toimii ongelmitta yhden gigatavun keskusmuistilla, mutta luonnollisesti toinen gigatavu helpottaa toimintaa.

Vaikka kyseessä on vasta sisäinen beetaversio, niin lienee kuitenkin päivänselvää, että muistivaatimukset kohoavat Vistan myötä tuntuvasti.

Kiintolevytilaa Vista kuluttaa seitsemän gigatavua, mikä sekin on noin kolminkertainen määrä Windows XP:hen verrattuna.

Oma arvio/ennuste: Kun muistintarve todennäköisesti pitää paikkansa niin investointeja  pitää tehdä taas, että XP-Prof käyttöjärjestelmän omistaja päivittää järjestelmänsä (ilmaiseksi ;=) ehe ehe,,, Vistaan.

Muistikaupan kautta ainakin kuljemme siinä vaiheessa. Muistin lisääminen:
Muistin lisääminen2:  Muistitesti

Todennäköistä onkin että kyseiset arvot muistimääristä johtuvat demoversion debukkaustilasta ja varsinainen tuleva ja toimiva Vista toimisi minimissään min. 256 Mtavun muistilla jolloin koneella ei tosin vielä voisi tehdä melkein mitään, ainoastaan ihailla työpöytää..

Kuten tämän hetkisillä 128Mtavun muisteilla varustetuilla n 5 V vanhoilla laitteilla ehkä esim. AMD 2G suorittimella ja XP_Prof käyttiksillä uudistetuilla laitteilla on melkein suurinta toimintaa kun koneen saa päälle ja netti aukeaa.

Jos haluat koneellasi muutakin tehdä SE VIE AIKAA.


Muistin ollessa 512 Mtavua käyttiksen ihailun lisäksi voisit tehdä pienehköjä koodaus ym töitä joillakin perusohjelmilla kuten: cedt | muistio |  JAlbum | Ipswith | Word, muttei esim: isompien kuvien käsittelyä.

Suuremmalla 1 Mtavun muistikoolla toimisi jotenkin esim:
Sharp Develop | Sun Studio Creator 2 | Visual Studio | Delphi | Eclipse yms...

ja 2 Gtavun muisti määrällä kaikki mitä haluaisit tehdä toimisi kuin enkeli tosin ilman siipiä...
Saapa nähdä pitävätkö ennustukseni paikkansa kun varsinainen jakeluversio on saatavilla ? ?

Lue lähteen juttu

MUISTISOPPA KIEHUU JA HINNAT NOUSEVATItse arvelen kaksinkertaistavani nykyisen 512 Mtavun single kampani joten maksuja näistä on odotettavissa alimmillaan n. 100 €
ja tilasinkin 23.10.06 n. 154 € arvoiset Kingstonin KVR400X64C3AK2/1G dualrank kammat.
Tänään 17.11.2012 niiden arvo amazonissa $26,95

Verkkokauppa.com lähetti vahingossa ainoastaan yhden (1) KVR400X64C3A/1G kamman ja luulin että taistelu kahdesta kammasta sekä dualchannel nopeudesta alkaa ja luulinkin jälleen taas kerran olevani oikeassa mutta elämä oli taas satua ihmeellisempää.

Nimittäin kaikki menikin täsmälleen niin kuin olin alunperin haaveillut ...


 

Tilaukseni jonka tein: KVR400X64C3AK2/1G
 


Huokaus ;=)Kingston Valueram 1024MB/1GB Kit 400MHz DDR muistipakkaus, PC-3200, 2 x 512MB, CL3. Tämä on uuden ajan huippunopea muistimoduuli uusiin DDR-emolevyihin. Paketissa on kaksi muistikampaa, jotka on suunniteltu ja testattu toimimaan keskenään uusien emolevyjen Dual Channel-muistijärjestelmissä, esimerkiksi NVIDIA nForce2- ja Intel 875P-piirisarjoilla. Mukana tulee Verkkokauppa.comin oma suomenkielinen muistinasennusopas! 14 päivän yhteensopivuustakuu - jollei toimi/sovi, palauta ilman kuluja! (asiakaspalautuksena mukana tulevien ohjeiden mukaan). 

 

 

 

Verkkokauppa.com in Mukavat ihmiset vastasivat mailiini ja muistit vaihdettiin oikeiksi ilman kuluja. Bootista ilman bios in taustakuvaa näinkin että koneeni DDRAM (Double Data Rate) muistit toimivat nyt dualchannel periaatteella ;=)

Kevyessä työskentelyssä kaksoiskanavan hyötyä ei silmin havaitse eikä korvin kuule mutta esim. muunnoskoodatessani omalla MediaCoder ohjelmallani kahta tai useampaa esim digivideokamerani QuickTime muotoista videota nopeusero on erittäin konkreettisesti havaittavissa.
14.10.2007

Tilasin taas 25.09.2007 uudet KVR400X64C3AK2/2G eli 2n GB n dualchannel kammat MJT Finland Oy stä

Ne kestivät tulla parisen viikkoa koska varastosta oli lopahtanut kyseiset tuotteet.

Tänään (14.10.2007) näytti varastosaldo olevan 9 kpl eli olivat oppineet kokemuksesta.
Näillä kammoilla, vaikka ovatkin tuplakokoiset edellisiin nähden ei ollut niin dramaattista vaikutusta ohjelmien nopeutumiseen kuin edellisestä 512MB kamman vaihtamisesta 2x512MB kampoihin.

Nyt hyrräilee koneessa siis 2x1GB kammat joista joutui ilman postikuluja pulittamaan 103€ eli vähemmän kuin vuosi sitten pienemmistä kamman-lämisköistä

Sivuhuomautuksena vielä kaikille että kokeilin tietysti ensiksi pitää kaikissa muistisloteissa kampoja eli:

1 ssä 1GB,
2 ssa 512MB,
3 ssa 1GB ja
4 ssa 512MB mutta konehan ei tunnetusti käynnisty ollenkaan tällä muistikoonnilla.
Tietokone maanantaina 27.2.2006


Multimedia ja yritysominaisuuksissa eroja

Microsoft paljasti Vista-versioiden ominaisuudet


Microsoft on nyt virallisesti paljastanut Windows Vistan kuuden eri ydinversion jaottelun. Erityisesti kolme kotikoneiden Windows-versiota on rakennettu mielenkiintoisesti, ja samalla on päästy eroon kaikista nykyisistä erikoisversioista.

Vistan kuuden perusversion rakenne pääsi vahingossa julkisuuteen jo viime viikolla, kun Microsoft laittoi esitiedot hetkeksi nettisivuilleen. Nyt Microsoft kertoo yksityiskohtaisesti, mitä nämä eri versiot sisältävät, kertoo uutistoimisto Reuters. Eri versiota on sama määrä kuin nykyäänkin, mutta valikoima muuttuu radikaalisti. Nykyiset Media Center - ja Tablet Pc -versiot poistuvat kokonaan, samoin kuin erillinen versio 64-bittisille prosessoreille.

Home Premium yleisin multimediaversio, Ultimatessa työkäytön tekniikoita

Kotikoneille tehdään kolme erilaista Windows Vista -versiota. Tavallisin ja keskimmäinen versio on Vista Home Premium. Siihen on lisätty monia niistä ominaisuuksista, jotka nykyisin löytyvät Media Center -versiosta. Home Premiumilla voi katsella sekä nauhoittaa televisiolähetyksiä, ja tehdä muita multimediaan liittyviä toimia. Mukana on myös nykyisestä Tablet Pc -versiosta tuttu tekstintunnistus, eli käyttäjä voi kirjoittaa muistiinpanoja digikynällä tietokoneen näytölle.

Windows Vista Home Basic on riisuttu versio, josta puuttuu suuri osa multimedian ominaisuuksista. Windows Vista Ultimate on taas kotikoneiden kallein ja laajin versio. Reutersin mukaan multimediatekniikoiden lisäksi siihen on lisätty monia työkäytön vaatimia tekniikoita. Paketti voisi siis sopia vaikkapa kotitoimistojen laitteisiin.

Kahden kerroksen yrityksiä

Yrityskäyttöön on tarjolla kaksi versiota. Windows Vista Business on suunnattu pienille ja keskisuurille yrityksille, joilla ei ole omaa it-henkilökuntaa.

Sen sijaan Windows Vista Enterprise on tarkoitettu suuriin yrityksiin. Mukana on salakirjoitusominaisuudet, joilla tiedot pysyvät turvassa, vaikka koneita varastettaisiin. Enterprise-versiossa on myös laajatuki vanhoille sovelluksille, joita suuremmissa yrityksissä on vielä runsaasti käytössä.

Kaikista Windows Vista -malleista löytyy omat versionsa 32- ja 64-bittisille prosessoreille. Euroopan unionin vaatimat ilman Media Playeriä toimitettavat mallit tehdään heppoisimmista versioista eli Vista Basic - ja Vista Business -malleista. Samuli Kotilainen


MikroPC.net - ti 21.2.2006

Microsoft julkaisee Vistasta kuusi versiota

Ohjelmistojätti Microsoft aikoo tuoda tulevasta käyttöjärjestelmästään Windows Vistasta saataville kuusi erilaista versiota. Tämän lisäksi tuotteista tulee N-kirjantunnusta kantavat erikoisversiot, jotka eivät sisällä Windows Media Player –soitinohjelmistoa.

Tiedot uusista tuoteversioista julkaistiin Microsoftin nettisivuilla viikonlopun aikana. Yhtiö poisti kuitenkin sivut maanantaina ja ilmoitti, ettei se ole vielä tehnyt lopullista päätöstä asiasta.

Tulevasta käyttöjärjestelmästä uskotaan kuitenkin ilmestyvän kotikäyttäjille tarkoitettu perusversio Windows Vista Home Basic sekä Windows Vista Home Premium, joka tuo Mediacenter-toiminnot mukaan.

Yrityskäyttäjille ohjelmistojätti kauppaa Windows Vista Business –versiota, joka vastaa karkeasti Windows XP:n Professional –mallia. Raskaampaan yrityskäyttöön on tarjolla Vista Enterprise, joka sisältää muun muassa virtuaalikonetoiminnot ja kiintolevylle laajennetun kryptausmahdollisuuden. Vista Ultimate kantaa sisällään vielä muitakin versioita enemmän ominaisuuksia, joista osaa ei ole vielä julkistettu.

Kehittyville markkinoille Microsoft tarjoaa Windows Starter 2007 –versiota, joka muistuttaa Windows XP:n Start Edition –versiota. Windows Starter 2007 ei kanna Vista-brändiä, sillä se tulee saataville vain 32-bittisenä versiona eikä se hyödynnä Aero-grafiikkajärjestelmää muiden Vista-versioiden tavoin.
Ke 01.02.2006

Internet Explorer 7 beta 2 julkisesti saatavilla                      

Ohjeita

 • Functionality Removed and Changed in Internet Explorer Beta 2 Preview

  This section describes previous Internet Explorer functionality that has been substantially modified or deleted in the Internet Explorer 7 Beta 2 Preview release.

 • Scriptlets—Internet Explorer 7 disables Dynamic HTML (DHTML) scriptlets, by default. (Scriptlets were deprecated in Internet Explorer 5). They can be reenabled by system administrators, changing URLActions with the Internet Control Panel (INetCPl.) The INetCPL text should read "Allow Scriptlets." If your programs rely on scriptlets, we recommend that you use DHTML behaviors which are more efficient. Disabling scriptlets is part of our continued work to ensure that unsupported technology is deemphasized in Internet Explorer.
 • ActiveX controls--ActiveX controls are disabled by default in Internet Explorer Version 7. The ActiveX Input TYPE=FILE control no longer submits a fully-qualified path; it now submits only a filename. The ActiveX control for XEnroll certificate enrollment was removed from Windows Vista and replaced with a new control.
 • Channel Definition Format (CDF)--All CDF support was removed from Internet Explorer 7 Beta 2 Preview.
 • DirectAnimation--All DLLs to support the Internet Explorer DirectAnimation component were removed in Internet Explorer 7 Beta 2 Update.
 • XBM--Support for XBM, an imaging format designed for X-based systems, was deleted.
 • SSL--Support for weak SSL ciphers was removed from Windows Vista and support for SSLv2 was disabled for all Internet Explorer 7 platforms
 • Windowed Select--The Windowed Select Element was removed from Internet Explorer 7 because IE7 is not using the Windows API. This results in some cosmetic changes in padding. The animation associated with the popup is gone as well, and the popup simply pops up.
 • BASE Element--Internet Explorer 7 strictly enforces the BASE element rule, as documented in the HTML 4.01 standard. We no longer allow BASE tags outside of the HEAD of the document. The standard specifies that the base element must appear within the head of the document, before any elements that refer to an external source.
 • window.opener and window.close--Internet Explorer 7 no longer allows the window.opener trick to bypass the window.close prompt. Browser windows can't close themselves unless the windows were created in script. This security enhancement no longer allows browsing to a random site when the main browser window closes unexpectedly.
 • WWW-Auth--Internet Explorer 7 changes the precedence rules for WWW-Auth. Previous releases of Internet Explorer used the first header encountered. Internet Explorer 7 uses the first header except when the header is Basic. We use Basic auth if no other authentication mechanism is present.
 • HTTPOnly Cookies--HTTPOnly cookies can no longer be overwritten from scripts.
 • _SEARCH--The _SEARCH sidebar is no longer supported in Internet Explorer 7. It can be reenabled using a URLAction.
 • View Source--The view-source protocol no longer works in Internet Explorer 7 Beta 2 Update.
 • Gopher Protocol--Support for the Gopher protocol was removed at the WinINET level. (Gopher support was turned off by default in Internet Explorer 6.)
 • windowexternalImportExportFavorites--windowexternalImportExportFavorites has been removed in Internet Explorer 7 Beta 2 Preview.
 • Telnet--The telnet protocol handler is no longer supported in Internet Explorer.
 • SysImage URL Scheme--The SysImage URL Scheme has been removed from Internet Explorer.
 • Status Bar Scripting--Script will no longer be able to set the status bar text through the window.status and window.defaultStatus methods by default in the Internet and Restricted Zones. This small step helps prevent attackers from leveraging those methods to spoof the status bar. To revert to previous behavior (allowing script to set the status bar through window.status and window.defaultStatus) select the “Security” tab from “Internet Options” in the Control Panel. Select “Custom level…” for the Internet (or Restricted sites) zone. Find “Allow status bar updates via script” and change the setting to “Enable”.

MikroPC.net - ma 30.1.2006

Microsoft-pomo viivyttäisi Vistaa laadun vuoksi

Windowsin kehityksestä vastaava Microsoft-johtaja Jim Allchin kertoi viime viikolla, että hän olisi valmis viivyttämään Windows Vistan julkaisua, jos käyttöjärjestelmä ei täytä sille asetettuja laatuvaatimuksia. Vistan odotetaan saapuvan markkinoille tämän vuoden lopussa.

Allchin korostaa, että tämän hetkisten tietojen pohjalta Microsoft uskoo pysyvänsä aikataulussa. Hänen mukaansa Vistasta on kuitenkin tarkoitus tehdä julkaisuvaiheen laadultaan paras windows koskaan.

Microsoft on julkistanut Vistasta versioita testiyhteisönsä käyttöön viime vuoden syyskuusta lähtien. Yhtiö haluaa saada käyttöjärjestelmästä palautetta aiempaa aikaisemmin ja enemmän. Blogeissa liikkuneiden tietojen mukaan Microsoft julkistaa kaikki ominaisuudet sisältävän beetaversion Vistasta helmikuun puolivälin jälkeen.

Microsoftia on aiemmin kritisoitu siitä, että yhtiön tuotteiden ensimmäiset versiot ovat olleet bugisia ja riittämättömästi testattuja. Allchinin mukaan ohjelmistojätti haluaa välttää huonot käyttäjäkokemukset tällä kertaa.


Tietokone torstaina 5.1.2006
 

Televisiolähetyksiä ja hdtv-ohjelmaa suoraan Media Playeriin

Gates paljasti Windows Vistan uutuuksia

Microsoftin perustaja Bill Gates on raottanut verhoa seuraavan Windows-version Vistan uusiin ominaisuuksiin. Gates esitteli esimerkiksi uusia Flip 3D- ja Photo Gallery -ohjelmia sekä televisiokanavien ja hdtv-kuvan tuomista suoraan Windowsiin.

Gates esitteli Vistaa Las Vegasissa juuri alkaneen Consumer Electronics Show -jättitapahtuman keynote-esityksessä. Eräs näkyvä Windows uutuus on Vista Sidebar, joka pyörii Windowsin kulmassa. Sidebariin on keskitetty esimerkiksi rss-uutissyötteitä ja erilaisia pieniä sovelluksia, vaikkapa urheilutuloksia syöttäviä ohjelmia. Flip 3D on apuohjelma, jolla Windows Vistassa voi helposti siirtyä näiden eri sovellusten välillä.

Uusi Photo Gallery -ohjelma ja Media Player uusiksi

Uuteen Windowsiin tuodaan myös digikuvien käsittelyohjelma, joka muistuttaa läheisesti Applen Mac-koneiden Iphoto-ohjelmaa. Photo Gallery -ohjelma jättää alkuperäisen digikuvan varastoon, ja antaa käyttäjän tehdä perustason paranteluja kopioon. Ohjelma toimii myös kuvien katselu- ja varastointiohjelmana, ja sillä voi tehdä digikuvista diakuvaesityksiä.

Monet muutkin Windows Vistan uudistukset painottuvat selvästi multimedian ja viihteen puolelle. Esimerkiksi Windows Media Player -ohjelmisto kokee suuria muutoksia. Musiikkitiedostojen käsittelyä helpotetaan, ja musiikkia voi ryhmitellä aikaisempaa laajempiin kokonaisuuksiin esimerkiksi musiikkilajin mukaan.

Media Player pystyy jatkossa käsittelemään suoraan kaapelitelevision lähetyksiä, kun tähän asti painopiste on ollut antennilähetyksissä. Uusi Windows pystyy myös käsittelemään suoraan hdtv-tasoista teräväpiirtokuvaa.
Samuli Kotilainen


Turvallisuutta parannetaan yksityisyyden suojan kustannuksella
           

 

Tietoviikko


Vista ei lyö läpi ennen vuotta 2008

Timo Perkola 17.11.2005

Tutkimusyhtiö Gartnerin mukaan yritysten ei kannata sännätä Microsoftin uuden Windows Vista -käyttöjärjestelmän kimppuun heti julkaisun jälkeen.

Viime viikolla julkaistu raportti listasi kymmenen syytä Vistaan siirtymiselle ja toisaalta vanhassa käyttöjärjestelmässä pysymiselle.
Gartnerin mukaan suurin osa uuden käyttöjärjestelmän ominaisuuksista on jo nyt saatavilla kolmansien osapuolten tekeminä ohjelmistoina ja siksi kiirettä Vistaan siirtymiselle ei ole.

Yritysten tulisi aloittaa Vista-vaihdoksen valmistelut heti käyttöjärjestelmän ensi vuonna tapahtuvan julkaisun jälkeen, mutta itse siirtymää ei kannata tehdä ennen vuoden 2008 alkua.

"Siirtyminen uuteen ympäristöön vaatii ainakin vuoden mittaisen huolellisen valmistelun", kommentoi analyytikko Michael Silver.
Tietokone keskiviikkona 2.11.2005

Gates: dramaattinen vallankumous Microsoftille

Microsoftin vallankumous: Windows-Live

B I L L G A T E S
Microsoft on esitellyt uudenlaisen Live-konseptin, joka tuo yhtiön päätuotteet internetiin palveluiksi, ja jopa ilmaiseen mainoksilla rahoitettuun käyttöön. Windows Live ja Office Live eivät korvaa tietokoneille asennettavia maksullisia ohjelmia, mutta tuovat aivan uudenlaisia palveluita varsinkin kuluttajien ja pienyrittäjien ulottuville.

Uusia Live-palveluja esitteli Microsoftin perustaja Bill Gates. Hänen mukaansa internet-pohjaisissa palveluissa ja mainontaan keskittyvissä liiketoimintamalleissa on kyseessä dramaattinen koko it-alaa mullistava muutos. Live-palvelut ovat merkittävä muutos myös Microsoftille, joka on kerännyt nettimaailman kokemuksia lähinnä MSN-palvelunsa kautta. Googlen uudet palvelut ja menestys ovat osaltaan Microsoftin uutuuksien takana.

Ilmaisia palveluja, kuukausimaksulla enemmän ominaisuuksia


Windows Live- ja Office Live -palvelut laajentavat Windowsin ja Officen toiminnallisuutta, mutta ne toimivat myös täysin itsenäisesti. Toisin sanoen niitä voi käyttää netin kautta kuka tahansa. Palveluihin tulee erilaisia tasoja, joista yksinkertaisimmat ovat käyttäjille ilmaisia ja täysin mainosrahoitteisia, esimerkiksi Googlen palveluiden tapaan.

Tarjolle tulee myös erilaisia paremmin varusteltuja tasoja, joista peritään jonkinlaisia kuukausimaksuja..

Lotus Notesin isänä pidetty Microsoftin nykyinen teknologiajohtaja Ray Ozzie on ollut merkittävässä osassa Live-palveluiden kehityksessä.Windows Live on henkilökohtainen, Office Live sopii yrityksille

Windows Live -palvelu perustuu nettipohjaisiin henkilökohtaisiin palveluihin, joita ovat muun muassa sähköposti, bloggaus, pikaviestintä, viihdepalvelut ja nettihaut. Käyttäjä saa omat palvelunsa esille riippumatta siitä missä hän on tai kenen laitteesta hän käyttää palvelua. Toiminnot ovat siis lähellä MSN-palvelua, mutta lähestymistapa on erilainen, käyttäjäkeskeinen ja henkilökohtainen.

Office Live tarjoaa esimerkiksi sähköpostipalveluita ryhmille tai pienille yrityksille sekä erilaisia työryhmätyökaluja. Yhteensä Office Live -palvelussa on yli kaksikymmentä erilaista sovellusta varsinkin pienten yritysten tarpeisiin suunniteltuna.

Microsoft kertoo ottavansa tosissaan määrävään markkina-asemaan liittyvät rajoitukset. Esimerkiksi Windows Live -palvelun api-rajapinnat on yhtiön mukaan avattu myös kilpailijoille. Microsoft suunnittelee tuovansa tarjolle tulevaisuudessa lisää Live-palveluita.
 
Samuli Kotilainen


Windows Vista hakee käytännön parannuksiaJulkaistu 11/08/2005


Aivan ensimmäisten esiversioiden ulkoasullinen tyylikkyys on muuttunut käytännöllisyydeksi. Windows Vistan beta 1-versio onkin selvää sukua XP:n kanssa ja paranneltu versio siitä.Microsoft on palastellut Windows Vistan kehitysprosessin eri toiminnallisuusalueisiin. Beta 1 keskittyy tietoturvaan, käyttöönottoon ja hallittavuuteen. Sen sijaan käytettävyysominaisuudet ja käyttöliittymä viimeistellään myöhemmin testiin tulevaan Beta 2 -versioon.
VISTAN KOTISIVUT

Käytettävyysominaisuudet ja käyttöliittymä viimeistellään myöhemmin testiin tulevaan Beta 2 -versioon.


Aikaisemmin Longhorn-nimellä tunnetun käyttöjärjestelmän Beta-versiot on tarkoitettu sovelluskehittäjille, it-alan ammattilaisille ja Windows-asiantuntijoille. Ohjelmisto on jaossa yli 10 000 beta-testaajalle.

Uutuus vaatii toimiakseen 512 megatavua keskusmuistia, dvd-aseman ja DirectX 9.0 -yhteensopivan näytönohjaimen.

Kaksi versiota

Beta 1:tä saa sekä 32-bittisenä että 64-bittisenä versiona. Molempien versioiden koko on yli kaksi gigatavua, mikä merkitsee sitä, että uutuus mahtuu ainoastaan dvd-levylle. Cd-levyt ovat nyt historiaa.

Vistan asennusta on yksinkertaistettu XP:hen verrattuna. Beta 1 vaatii kiintolevyn osittamista, sillä se varaa itselleen Windows-hakemiston, joka normaalisti on C-osiossa varattu XP:lle.

Esiversio hyväksyy myös ison joukon XP-ajureita oheislaitteille, mikä myös lähentää sitä XP-käyttöjärjestelmän kanssa. Jos tilanne pysyy tällaisena, siirtyminen XP:stä Vistaan ei aiheutua suuria teknisiä ongelmia.

Windows Imaging (WIM) -formaatissa yksi tiedosto sisältää yhden tai useamman kokonaisen Windows Vista -levykuvan. Tilan säästämiseksi Windows Vista pakkaa tiedoston ja tallentaa vain yhden kopion tiedostoista, jotka jaetaan useamman levykuvan kesken.

Windows Pre-installation Environment (PE) antaa ylläpitäjille mahdollisuuden määritellä käyttöjärjestelmän ominaisuuksia, sekä havaita ja korjata laitteisto-ongelmat ennen asennuksen aloittamista.

Application Compatibility Toolkit (ACT) auttaa Microsoftin mukaan ylläpitäjiä nopeasti tunnistamaan, analysoimaan ja ratkaisemaan ongelmia, joita esiintyy standardista poikkeavien ohjelmistojen siirtämisessä Windows Vistaan.

Paljon tietoturvaa

Koska beta 1 on painotettu tietoturvaan, mukaan on mahdutettu tukku uusia tai parannettuja toimintoja, jotka lisäävät tietokoneen turvallista käyttöä.

Käyttäjätilien suojauksessa on haettua mallia unixista ja Apple-maailmasta. Ongelmana aikaisemmin oli, että haittakoodi pääsi toimimaan käyttäjän tilin alla.

Nyt Vista antaa ylläpitäjälle mahdollisuuden rajata käyttäjille vain ne oikeudet, joita tarvitaan tehtävien toteuttamiseen.

Käyttöoikeuksia voidaan myös myöntää sovelluskohtaisesti. Windows Service Hardening tarkkailee kriittisiä Windows-palveluita, kuten tiedostojärjestelmää, rekisteriä ja verkkoa epänormaalin toiminnan varalta, jota esiintyy haittaohjelmien pesiytyessä tietokoneeseen tai levitessä muihin koneisiin.

Microsoftin mukaan Vistan tiedonsuojausominaisuudet vähentävät riskiä tiedon joutumisesta ulkopuolisille, vaikka tietokone hävitettäisiin tai varastettaisiin. Uutuus tukee koko aseman salausta estääkseen pääsyn levylle tallennettuihin tiedostoihin muilla käyttöjärjestelmillä.

Windows Vista sisältää lisäksi tuen salausavaimien tallennukseen Trusted Platform Model (TPM) v.1.2 -piireille.

Kalevi Nikulainen
DigiToday Julkaistu 25/07/2005

MICROSOFT VISTASIVUMicrosoft on antanut tulevan, työnimeä Longhorn kantaneen käyttöjärjestelmänsä nimeksi Windows Vistan. Ohjelmajätti lupaa järjestelmän muun muassa parantavan tietoturvaa, grafiikkaa ja Webin käyttöä.

Tutkimusyhtiö Directions on Microsoftin analyytikko Rob Helm uskoo, että Windows Vistan mahdollisuudet nousta nopeasti suosioon ovat parhaat kuluttajamarkkinoilla.

Windows-tuotekehityksen johtaja Brad Goldberg kertoi uutistoimisto Reutersille, että Windows Vista -nimellä halutaan kuvata selkeyttä. Goldberg lupaa, että lisätietoja Vistasta julkaistaan Microsoftin kehittäjäkonferenssissa syyskuussa. Testiversio on tulossa 3. elokuuta ja täysversio ensi vuoden jälkipuolella.

Windows Vistan yhdessä muiden uusien tuotteiden kuten uuden Officen, tietokannan ja Xbox 360 -pelikonsolin kanssa odotetaan nostavan Microsoftin liikevaihdon kasvuprosentin jälleen kaksinumeroiseksi. Viime torstaina yhtiö kertoi viime vuosineljänneksen liikevaihtonsa kasvaneen viime vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna kahdeksan prosenttia, joka on Microsoftin vuonna 1986 alkaneen pörssitaipaleen pienin kasvuluku.

Markku Reiss
IT-VIIKKO maanantai 27. kesäkuuta 2005
         

IE7 tuo rss-virran myös Windows XP:n käyttäjille

Rss tarttuu Longhornin sarviin

Microsoft suunnittelee tuovansa seuraavaan Windowsiin eli Longhorniin rss-tekniikan (really simple syndication) tuen. Rss:llä Web-sivujen ylläpitäjät voivat ilmoittaa automaattisesti käyttäjille sivujensa päivityksistä. Rss:ää käytetään esimerkiksi jatkuvasti päivittyvän uutisotsikkovirran tarjoamisessa lukijoille.
Rss-ominaisuus tulee jo Longhornin testiversioon, jota Microsoft jakaa ammattilaiskehittäjien konferenssissaan ensi syyskuussa. Ominaisuuden käyttämiseen tarvitaan tuleva Internet Explorer 7 -selain, josta tulee testiversio tänä kesänä.

IE7:n kautta rss-tuki tulee myös Windows XP:n käyttäjien saataville. XP-käyttäjät jäävät kuitenkin vaille Longhorniin tulevia tietokantaa ja rajapintaa, joilla rss-virtaa voi tallentaa tietokoneelle ja muiden ohjelmien, kuten kalenteriohjelmien saataville.

- Panostamme erittäin paljon rss:ään Longhornissa. Uskomme, että rss toimii paremmin kuin aiemmat push-tekniikat, kertoi Microsoftin Windows-tuotehallintajohtaja Gary Schare uutispalvelu InformationWeekille.

Myös Apple ja Mozilla ovat tuoneet rss-tukea selaimiinsa, mutta tekniikka ei vielä ole saavuttanut suurta yleisöä.

- Se on huipputekniikkaa, mutta ei sellaista, joka saa paljon uusia käyttäjiä, sanoo tutkimusyhtiö Directions on Microsoftin analyytikko Matt Rosoff. Hän kuitenkin povaa, että rss:stä voi tulla suositumpi, jos Microsoft rakentaa Office-ohjelmiinsa rss:ää hyödyntäviä ominaisuuksia.

Markku Reiss


Assemblix uutiskirje 8.3.2005

64 pientä bittiä marssi näin..

x64 Microsoft julkistaa lähiviikkoina kauan odotetun 64-bittisen Windows XP -käyttöjärjestelmäversion.

Harppaus 32-bittisistä sovellusmaailmasta 64-bittisyyteen muistuttaa vuosien takaista siirtymistä 16-bittisyydestä 32-bittisyyteen. OS/2:n ja Windows 3:n aikoina 16-bittisiä MS-DOS ja Windows 2.x-sovelluksia ajettiin omassa alijärjestelmässään. Aidot 32-bittiset sovellukset olivat harvassa. Windows oli pitkään melkoinen sekasikiö, jolle kelpasivat niin 16- kuin 32-bittisetkin ajurit.

64-bittisestä Windowsista löytyy jälleen uusi välikerros, WOW64, joka suorittaa 32-bittisiä sovelluksia omassa eristetyssä emulaattorissaan. Ratkaisu hidastaa sovellusten suoritusta, tosin Microsoftin ja alustavien benchmark-testien mukaan hidastuminen ei ole kovin merkittävää.

Edellisestä bittituplauksesta poiketen 64-bittinen Windows ei salli 32-bittisten ajureiden ja eräiden muiden matalan tason järjestelmäsovellusten ajoa. WOW64-kerros ei muunna esimerkiksi suoraan I/O-käsittelyyn tarvitun DeviceIoControl-kutsun parametreja. Lisäksi 32-bittiset sovellukset eivät voi kutsua 64-bittisiä DLL-kirjastoja eivätkä 64-bittiset sovellukset vastaavasti 32-bittisiä DLL-kirjastoja.

Windows XP x64:n Release Candidate -versiossa virustorjuntaohjelmat tai Internet Explorerin plug-in -lisäosat eivät yhteensopivuusongelmien vuoksi toimi. On myös huomioitava, ettei 64-bittisessä Windowsissa tueta enää 16-bittisiä sovelluksia, pääsyynä handle-kahvoissa tarvittavat 32 merkitsevää bittiä.

Kehittäjälle 64-bittinen Windows rikkoo pitkään vallinneen oletuksen siitä, että tietotyypit olisivat aina 32-bittisiä. 64-bittisessä ympäristössä osoittimet ovat 64-bittisiä, mutta perustietotyypit säilyvät yhä 32-bittisinä. Oletuspituutta ei ole kasvatettu automaattisesti 64-bittiseksi, koska se merkitsisi muistinkulutuksen turhaa kasvua. 64-bittistä kokonaislukua tarvitseva koodaaja esittelee siis muuttujan erikseen INT64-tyyppisenä.

Käyttäjille 64-bittinen työasema-Windows on merkittävä askel uuteen, lähes rajattomaan muistiavaruuteen. Microsoftille kyse on kenraaliharjoituksesta vieläkin massiivisempaan Longhorn-käyttöjärjestelmäpäivitykseen.
Harri Talvitie


MikroPC.net - pe 10.12.2004

Kevennetty Longhorn tulee 2006


Microsoftin Windows XP -käyttöjärjestelmän seuraajan toinen esittelytapahtuma on buukattu ensi vuoden syyskuulle. Sovelluskehittäjille sunnattu nelipäiväinen konferenssi pidetään kaksi vuotta sen jälkeen, kun ohjelmistojätti demosi ensimmäisen kerran tulevaa uutuuskäyttöjärjestelmää.

Longhornina tunnettu käyttöjärjestelmä on muuttunut jo nyt rutkasti reilussa vuodessa, sillä Microsoft aikoo julkaista käyttöjärjestelmän virallisen version vuonna 2006. Ensimmäinen beeta-versio julkaistaan ensi vuoden alkupuoliskolla.

Tämän hetkisten tietojen mukaan Longhornista jätetään pois muun muassa vallankumouksellinen WinFS-tiedostojärjestelmä. Microsoft aikoo rinnalla tarjota Longhorn-tukipäivityksiä Windows XP:een ja Windows Server 2003:een. Näitä ovat muun muassa Avalon-grafiikkajärjestelmä, Indigo-tietoliikennealijärjestelmä sekä WinFX-sovellusrajapinta.

Onnistuuko Microsoftin Longhorn-elvytys ?

Juha Haataja Juha Haataja
2.9.2004 MicroPC.net kolumnissaan

TARTU SARVIIN !
TESTAA LONGHORNIA !

Microsoft lupasi aikanaan korjata Longhornilla nyky-windowsin virheet
lisäämällä monimutkaisuutta entisestään.
Siinäpä katastrofin resepti.

Nyt Microsoft yrittää viime hetken elvytystä leikkaamalla mullistavat ominaisuudet pois.

Epäilin nettikolumnissani helmikuussa, että Hullu Hatuntekijä puuhailee seuraavan windows-version eli Longhornin kehittäjätiimissä.

Alun perin Longhornin piti valmistua kaikessa komeudessaan jo tänä vuonna. Nyt Microsoft toivoo saavansa leikellyn Longhornin jakeluun vuoden 2006 alussa.

Vielä vuoden 2003 syksyllä Longhornin luvattiin tarjoavan mullistavia teknologioita. Uusia ominaisuuksia esiteltiin jo ennakkoon tietokonelehtien palstoilla.

Tietokantapohjaisen WinFS-tiedostojärjestelmän piti helpottaa tiedon löytymistä. Käyttöliittymäteknologia Avalonin piti saattaa windowsin käyttöliittymä Mac OS X:n tasolle. Ohjelmoijille luvattiin uutta toiminnallisuutta muun muassa käyttöoikeuksien ja ohjelmistoasennusten hallintaan.

Nyt Longhornista jäävät uupumaan merkittävimmät uudistukset. Longhorn näyttää lähinnä XP:ltä, johon lisätään uusia ominaisuuksia.

Kesäkuussa Apple irvaili Microsoftille kehittäjäkokouksessaan: "Apple julkisti Longhornin" ja "Microsoft – käynnistä kopiokoneet".

Nyt näyttää siltä, että Microsoft ei pysty toimittamaan Longhornissa niitäkään toiminnallisuuksia, jotka Apple jo toimitti testattaviksi ohjelmankehittäjille.

Vuoden 2005 alussa ilmestyvässä Mac OS X:n versiossa 10.4 on mukana tietokantapohjainen tiedostojärjestelmä Spotlight, hiiren klikkauksilla toimiva komentokieli ja reaaliaikaiset kirjastot videomateriaalin käsittelyyn. Näin Apple venyttää etumatkaansa windowsiin.

Microsoft näyttää ajautuneen Longhornillaan samaan tilanteeseen kuin Apple Copland-projektillaan vuosina 1994–96. Apple ei saanut oliopohjaista Coplandia koskaan toimimaan. Samaan aikaan Microsoft jyräsi markkinoilla Windows 95:llä.

Nyt Microsoft on ajautunut sivuraiteelle. Riittävätkö leikkaukset Longhornin elvyttämiseen ?


Lainaus Microsoftin Suomi press sivulta:

 

Lokakuussa Microsoft tarjosi kehittäjille mahdollisuuden tutustua Windows-käyttöjärjestelmän seuraavaan versioon, ”Longhorniin”, sekä sen sisältämän Visual Studio -kehitysjärjestelmän seuraavaan sukupolveen,

”Whidbeyyn”, ja SQL Server -tietokantaan, ”Yukoniin”. Näiden tuotteiden tarkoituksena on parantaa kehitystyön tuottavuutta Microsoftin ohjelmistokehityksen periaatteiden mukaisesti sekä tehostaa Web-palveluja ja helpottaa niiden käyttämistä. 

Ne myös helpottavat tietojen käyttämistä ja hallintaa hyödyntämällä viimeisintä Extensible Markup Language (XML) -tekniikkaa ja hallitun koodin tekniikoita. 

Microsoft esitteli myös Windows ”Longhornin” .NET Frameworkiin pohjautuvan WinFX-ohjelmointimallin, joka sisältää laajan valikoiman Windowsiin tarkoitettuja hallitun koodin luokkia ja jonka tarkoituksena on tehostaa kehitystyön tuottavuutta sekä parantaa sovellusten suojausta ja luotettavuutta.

Windows ”Longhornin” myötä Microsoft aikoo luoda perustan täysin uudelle aikakaudelle tekniikan alalla – sovelluksille, jotka ovat tieto-ohjautuvia, luotuja erilaisia yhteyksiä nopeasti hyödyntäviin markkinatilanteisiin, käyttäjän kannalta monipuolisia ja helppokäyttöisiä sekä käyttävät täysipainoisesti viimeisimpiä tietokonelaitteistoja.


Windows ”Longhorn” sisältää seuraavat täysin uudet ominaisuudet:
      

 • Avalon” – Uuden Windows ”Longhorniin” sisältyvän grafiikka-alijärjestelmän, ”Avalonin”, avulla kehittäjät voivat luoda täysin uudenlaisia tapoja käyttää tietoja, ja se sisältää yhtenäisen arkkitehtuurin käyttöliittymän, asiakirjojen ja median esittämistä varten.
 • WinFS” – Windows Longhornin tietojen tallennuksen alijärjestelmä, ”WinFS”, tallentaa sekä rakenteelliset että ei-rakenteelliset tiedot aiempaa turvallisemmin ja sisältää huomattavasti aiempaa tehokkaammat ominaisuudet tietojen etsimistä, järjestämistä ja käyttämistä varten.
 • Indigo” – Nämä uudet Windowsin viestintätekniikat, joiden avulla voidaan kehittää ja suorittaa yhteen liitettyjä järjestelmiä, perustuvat kokonaisuudessaan Web-palveluarkkitehtuuriin. ”Indigon” sisältämä kehittyneiden Web-palveluiden tuki mahdollistaa aiempaa turvallisemman ja luotettavamman, tapahtumaperustaisen tavan viestiä ja käyttää useita järjestelmiä yhtä aikaa.

Jään odottamaan tulokkaita mielenkiinnolla.

Alla HUUMORIA

TESTAA LONGHORNIA ! !

 

MALLEJA taustakuvista