58 katselua

Trooppinen myrsky latinalaisessa amerikassa

Kuva edellisestä reiästä vuodelta 2007. Videonpätkä paikasta 23.2.07 Toinen video

Ainakin 115 ihmistä on saanut surmansa Hondurasia, Guatemalaa ja El Salvadoria kohdanneessa trooppisessa myrskyssä viime viikonloppuna.

Turma koetteli pahiten Guatemalaa jossa surmansa saaneiden lukumäärä on 92, kateissa on 54 ja 59 loukkaantui. Lähes 112000 ihmistä evakuoitiin ja yli 29000 ihmistä asuvat väliaikais majoituksessa.

Tuhotulvat ja mutavyöryt veivät ympäri Guatemalaa mukanansa taloja ja aiheuttivat uhreja. Ainakin yhdeksän jokea tulvi yli äyräidensä ja 13 siltaa romahti sanoo Kansallisen pelastuspalvelun edustaja.

Guatemala Cityn pohjoisosassa  kaatosade teki vuonna 2007 jättimäisen 60 m syvän ja 30 m halkaisjaltaan olevan reiän risteykseen kohdalle. Asukkaat kertoivat CNN lle että kolmikerroksinen rakennus ja 1 talo putosivat reikään.

Paikallinen sanomalehti kertoi, että eräs vartija kuoli kun reikä aukeni, mutta viranomaiset eivät ole vahvistaneet kuolemaa. Asukkaat sanoivat, että huono jätevesien viemäröintijärjestelmä maan alla oli syyllinen reiäin repeytymiseen. Samanlainen reikä aukeni lähellä viime vuonna, he sanoivat.

Jalkapallosarjat on peruttu tällä viikolla koko kansakunnassa…. Lue lähteestä lisää

Lähde CNN: http://edition.cnn.com/2010/WORLD/americas/05/31/honduras.storm.emergency/index.html?hpt=T1 

Comments are closed.