Isis liput

Aika 21.11.2015 20:21

الدولة الاسلامية ISIS‎‎, ad-daula al-islāmiyya,  suomennettuna ’Islamilainen valtio Irakissa ja Syyriassa’, ’Islamic State in Iraq and Syria’

Hieman ISIS järjestön lipusta: Teksti ylhäällä tarkoittaa [ Ei ole muita jumalia kuin Allah ] ja ympyrän sisällä oleva teksti kuuluu: [ Muhamed on jumalan sanansaattaja]

a_isis_Flag
Ei ole muita jumalia kuin Allah. Muhamed on jumalan sanansaattaja

anti-isis2
Jumalaa ei ole olemassa. Allah rankaisee murhaajia.

anti-isis2
Jumalaa ei ole. Allah on tuhottu.

Kooste isisin propagandavideosta uuteen ikkunaan.

 

The End

JetPack JB-9 eli lentoreppu

Aika 12.11.2015 12:08

Tuollainen kulkine lienee saatavilla jo kaupallisena versiona.
Hinta tai taivaallapysymis takuutietoja ei löytynyt mistään joten kalliin vakuutuksen tarvinnet. Sekä kypärän ja korvatulpat.
Kannattaa pitää myös palamattomia housuja nottei säärikarvat pala suihkumoottoreiden poistoilmasta.

2 tällaista vie miestä kuin paitarasaa. AMT NIKE turbiini jotka maksavat 28435€/kpl joten laadukkaista vehkeistä on kyse.

JB-10 ssä on 10 minuutin lentomatkan rajaama matka voisi olla muutama tai korkeintaan 10km ilman lisäpolttoainesäiliöitä.
Max. lentokorkeus yli 3 km ja nopeus yli 160km/h karsivat heikkopäät ja mamikset lentokelpoisten joukosta. Tekijöiden kotisivu


David the Äijä lentelee vapaudenpatsaan liepeillä Newyorkissa kuin omistaisi taivaan.


Koelento vesistön yläpuolella.

The End

Trafilta ehdotus: huolletun auton katsastaminen historiaan

Aika 03.11.2015 12:08

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi esittää, että huollettujen autojen katsastamisesta voitaisiin luopua.

Trafi pohtii parhaillaan katsastustoiminnan tulevaisuutta.

Tulevaisuudessa huolto-ohjelmaa noudattava ajoneuvo voidaan vapauttaa kokonaan katsastuksesta, arvioi Trafin tieliikennejohtaja Marko Sillanpää Ylen haastattelussa.

”Jos auton huollot tehdään hyväksytyn huolto-ohjelman mukaisesti, silloin ikään kuin katsastus kuittaantuisi automaattisesti ja vältyttäisiin erillisiltä katsastuskäynneiltä. Ne autot, jotka ovat huolto-ohjelman piirissä, ovat aina vaadittavassa kunnossa”, Sillanpää sanoo Ylelle.

Sillanpää muistuttaa, että Trafin on joka tapauksessa mietittävä jonkinlaisen katsastusvalmiuden ylläpitämistä, koska ihmisiä ei voi pakottaa huollattamaan autojaan.

”Tämä on keskustelunavaus, että millainen järjestelmä vanhemmissa autoissa olisi. Tavoite on, että autot olisivat vähintään yhtä hyvässä kunnossa kuin nyt”, Sillanpää toteaa.

Jos ehdotus ei saa tarpeeksi poliittista kannatusta, Trafilla on myös kevyempi ehdotus: ensimmäinen katsastuskerta siirtyisi nykyisestä kolmesta vuodesta neljään ja seuraavat katsastukset olisivat kahden vuoden välein.

”Nykyistä tiheää katsastusväliä voi perustella ainoastaan turvallisuudella. Meidän tehtävä on nyt arvioida ja miettiä, onko siinä sellaisia turvallisuusvaikutuksia, että siitä on perusteltua pitää kiinni. Katsastus aiheuttaa autoilijoille kuitenkin kustannuksia ja työtä”, Sillanpää toteaa.

No nyt ollaan menossa samaan ja oikeaan suuntaan kuin esim Ruotsissa ja Saksassa on ollut käytäntönä jo kauan aikaa . . .

Mielestäni on maantiellä kulkeville kuitenkin turvallisempaa kun ihmiset pakotettaisiin pitämään autojensa kunnosta huolta verrattuna siihen että pakotetaan katsastamaan autot kerran vuodessa.

Suomessa on EU direktiivejä tiukempi kanta katsastus aikaan eli joka toinen vuosi on yleinen käytäntö muualla Euroopassa ja mielestäni se on sopiva määräaika ha-katsastuksille myös Suomessa.

The End

Outoja trumpettisointuja taivaalta

Aika 19.10.2015 02:03

Case closed eli juttu ratkennut 14.11.2015: Harrastajat soittavat isoja torvia koska se on heidän mielestä hienoa ? ! Mielestäni ainakin outoa . . Maailman äänekkäin torvi, https://www.youtube.com/watch?v=RYN8F4D_lUo , Maailman äänekkäin moottoripyörä, 

Jonkinlaiset taivaankannen trumpetistit ovat alkaneet päästellä infernaalisia ja outoja soolojaan . . .

Ilmiö on maailmanlaajuinen eikä niille ole vielä löytynyt selitystä. Löydät lisää videoita esim hakusanalla strange trumpet sound

On näköjään otettu tutkittavaksi muutamissakin paikoissa: http://www.strangesoundsbusted.blogspot.com/ . Totiset torvensoittajat ovat aloittaneet soittonsa tammikuussa/2008 tai ekat videot/ääninäytteet ainakin ovat tehty silloin.

Maailmanlaajuinen lista torvensoitto paikoista sivun alaosassa.

Mielestäni ensimmäiset torvensoittoa muistuttavat ääninäytteet ovat Etelä-Ranskasta vuodelta 2011.

Uskovaiset sanovat että ne ovat maailmanlopun torvia ja tieteelliset selitykset puhuvat H.A.A.R.P sään muutoslaitteistoista, revontulista, magneettisen navan siirtymisestä tms. Mene ja tiedä . . . outoja äänimaailmoja ainakin maalailevat ihmisten kuultaviksi. Osa äänistä on kylläkin kopioitu toisiin videoihin, osa eri ihmisten nauhoitteita samasta ilmiöstä ja suurin osa on todellisia selittämättömiä sointuja.

Kartta josta kohdetta klikkaamalla pääset käsiksi outoihin ääniin/videoihin

Outoja sointuja suomalaisella uimarannalla. Voisiko nouseva ukkosmyrsky päästellä tällaisia ääniä ?

Trumpetit soi Tammelassa. ( Kireät sähkölinjat soi ? )

Strange Sounds in Terrace BC August 29th 2013 7:30am (Combined 3 clips)

Strange Sounds Around The World

HAARP or 7th Trumpet? Creepy portal in the sky followed by loud strange noises. Outoja trumpetin töräyksiä on siis kuultu ympäri maailmaa.

The End

Maapallon massan lisääntyminen pölystä / imurin valintakriteereistä.

Aika 18.10.2015 02:33

Aloitan pölynimurivalinta artikkeliani hieman erikoisesta tieteen näkökulmasta eli maapallon massan muuttumisesta joka sinällään on myöskin mielenkiintoinen ja tärkeä ? asia 😉  mutta artikkeli enimmäkseen käsittelee arkisempaa askarta eli imurointia. Olen lisännyt hakasulkeisiin [] vajaan 60 v kokemukseni asiasta ja mieltymykseni keskuspölynimurin ja tavallisen imurin välimuotoon; pitkäletkuiseen koti-imuriin.

[Avaruudesta tulee jatkuvasti maapallollemme lisää massaa pienhiukkasina ja fyysikot ovatkin todenneetkin planeetta maan (earth) massan lisääntyvän jatkuvasti. Pölyn ja massan määrä lisääntyy eikä se pihallekkaaan imuroimalla vähene. Massa on nyt googlen mukaan 5.97219 × 1024 kg]

Maapallo on neljä ja puoli miljardia vuotta vanha ja oletettavasti se on saavuttanut nykyisen massansa jo ensimmäisen sadan miljoonan vuoden aikana. Sitä ennen aurinkokunta oli täynnä erilaisia kivi- ja jäämöhkäleitä, jotka moukaroivat planeettaamme. Mutta vielä tänä päivänäkin maapallolle tulee ja sieltä lähtee materiaa. Esimerkiksi komeetoista irronnut avaruuspöly lihottaa maapalloamme.

– On arvioitu että määrä on noin 1 kilogramma sekunnissa eli puhutaan vain sadasta tonnista päivässä, mikä on hyvin vähän maan massaan verrattuna.

Maan massa muuttuu kaiken aikaa, mutta kokonaismassaan suhteutettuna äärimmäisen vähän. Ilmakehän yläosista karkaa kaasuja (vety, happi ja niiden ionisoituneita muotoja) vuorokaudessa tonnikaupalla avaruuteen. Auringosta aurinkotuulen mukana tulee maan ilmakehään (sen yläosiin) hiukkasia, lähinnä elektroneja ja protoneja, jotka periaatteessa lisäävät maan massaa. Lisäksi maahan osuu meteoreja ja muuta kosmista pölyä, jotka nekin lisäävät Maan massaa useilla tonneilla joka päivä.

Fissio muuttaa massaa siten että osa aineesta ydinreaktion yhteydessä häviää muuttumalla säteilyksi Einsteinin kuuluisan kaavan E=mc^2 mukaan. Maanpäällisissä (oik. maan uumenissa) prosesseissa fissiota tapahtuu mm. luonnonuraanissa. Auringossa taas tapahtuu fuusioreaktioita, jotka tuottavat meille lämmön ja valon; maapallolla elämää ylläpidetään ydinenergialla. Auringossa ”palaa” vetyä joka sekunti noin 4 miljoonaa tonnia ja se lähtee säteilynä avaruuteen.

Erilaiset reaktiot muuttavat massaa. Niin fissio kuin muutkin tavat, esimerkiksi palaminen. Maan massa (energia) pienenee, kun Maasta poistuu energiaa säteilynä. Ylivoimaisesti suurin osa poistuvasta säteilyenergiasta tulee Maahan säteilynä Auringosta, mutta kokonaisuutena Maa menettää hieman enemmän energiaa kuin saa. Suurin osa menetyksestä on Maan luonnollista jäähtymistä, ja pieni osa tulee ihmisen energiantuotannosta. Ilmakehän kaasujakin karkaa pieniä määriä avaruuteen. Muut massanmuutosmekanismit ovat kuitenkin suuruudeltaan vähäisiä avaruudesta tulevan materian aiheuttamaan massankasvuun verrattuna. Massankasvu on vähäistä Maan kokonaismassaan verrattuna. Kaikkiin käytännön laskuihin riittävä approksimaatio on olettaa Maan massa vakioksi.

Imuroimalla huoneitasi et siis saa maapalloa kevenemään etkä painamaan enempää kuin sen massa jo on. 😀 

Pölyjen imuroinnista.

Pölynimurin energiamerkintä kertoo paitsi laitteen energiankulutuksesta myös puhdistuskyvystä, poistoilman pölyjäämistä ja melusta. [Uutena imurina] Imurit jaetaan energialuokkiin A–G. Merkintä on hyvä apu imuria valittaessa. Tässä lisäksi muutama vinkki.

1) Jos olet allergikko, kiinnitä huomiota imurin suodattimiin. Niiden tulee olla helposti vaihdettavat tai pestävät. Poistoilman moninkertainen suodatus on etu. HEPA-suodatin kerää talteen pienetkin pölyhiukkaset.

[Ja tukkeentuu äkkiemmin joten se olisi vaihdettava usemmin.]

Pölypussittomissa imureissa pöly kerätään erilliseen säiliöön ja sellaisten huoltaminen on  aika lailla työlästä. Vesi-imurit sitovat pölyn säiliön veteen – ylimääräinen vaiva on säiliön pesu jokaisen käyttökerran jälkeen.

2) Jos olet mukavuudenhaluinen, valitse robotti-imuri.

[Jos haluat imuroida helposti ja ilman imurista sisälle jäävää pölyä valitse keskuspölynimuri. Jos haluat imuroida helposti tavallisella imurilla; jatka (1,2m) nysäputkea vaikka 6 metriseksi. Putkea saat esim kauppahalli.net tai tuolta-> metritavarana. ] Säästät aikaasi, kun robotti imuroi kotia jopa automaattisesti. Laitteiden huono puoli on usein vain kohtuullinen imurointitulos. Robotti ei yllä kapeikkoihin, nurkkiin eikä matalien kalusteiden alle. Se voi myös jumiutua lattialla kiemurteleviin sähköjohtoihin. Ja yli 3mm esteeseen.

[Pieniä muistutuksia robotti-imuroinnin helppoudesta: Karvalankamatot ( nukka yli 0,5cm ) jäävät imuroimatta, kynnyksien yli tämä robojalka ei pääse, asenna latausasema suoralle seinälle sileään kohtaan lattialle, about 1 m nurkasta, ja jos haluat edes jotain iloa / hyötyä aivan vitun tyhmästä robotistasi valitse mieluiten semmonen alk. 800€ laatuimuri jos haluat senkin viettävän uudenvuodenjuhlia.]

3) Jos imuroit usein, valitse kevyt, helposti liikuteltava malli.

[Tai satsaa 6 m imuletkuun muutama kymppi jolloin sinun ei tarvitse vetää imuria kulman ohi mukanasi joka työstö liikkeellä.]

Laitteen pienikokoisuudesta on etua pienessä tai ahtaassa asunnossa. Muista ergonomia: onko laite vaivaton käsitellä ? Tavallisen imurin pariksi voit hankkia akkukäyttöisen rikkaimurin varrella tai ilman. Latausasemassaan se on aina valmiudessa ja nopeampi käyttää kuin täysikokoinen imuri.

[Tärkein asia imurin käytettävyydessä tänä päivänä, jota kukaan imurivalmistaja ei ole vielä Hooverinkaan jälkeen tiennyt: Kun vedät imuria perässäsi niin se kaatuu joka kulman jälkeen sekä rupeaa ulisemaan suurta tyhjäkäyntiään selällään, jolloin päästää pölyt pussista kolahduksen johdosta ja vain siitä syystä koska se on kolmipyöräinen ja pölypussi on herkkä päästämään sisuksensa poistoilmaan tärinän vaikutuksesta. Tärkein eli etupyörä on pienin vaikka pitäisi olla suurin ! Edessä vain 1 pyörä ja se on NIIN PIENI että tarttuu kiinni jokaiseen mattoosi. Eikä se imurisi pääse tulemaan kulman takaa kaatumatta tai raapimatta seiniäsi JA TÄMÄ ON PERSEESTÄ ]

[HOKS akkuimureista:] Ne kadmiumakuilla varustetut halpismallit toimivat muutaman kk korkeintaa vuoden ja ovat sitten käytännössä johdollisen sähkö-hammasharjan veroisia puhdistusteholtaan. Litium-ion akulliset ovat vuoden kaksi parempia kestoltaan.

4) Jos haluat hoitaa imurilla mahdollisimman suuren osan kodin siivouksesta, valitse tehokas laite, jossa on tehonsäätömahdollisuus.

[Pieni investointi lisää käyttömukavuutta keskuspölynimurin tasolle: Vaihda imurin nysä 1,2 – 1,5m imuletku 5-6 m pituiseksi. 7 vuoden kokemuksesta tiedän että kannattaa :) Ennenwanhaan kun työnsin imuputkea eteenpäin isolla tai pienellä lattialla niin joka työnnöllä piti vetää myös imuria mukana ja se on rasittavaa verrattuna 1,5m -> 6m marginaaliin.]

Sillä puhdistat niin eteisen hiekkaisen maton kuin hienovaraisempaa käsittelyä vaativat kangaspäällysteiset kalusteet. Imutehot vaihtelevat tyypillisesti 200–500 watin välillä. Kiinnitä huomiota myös suulakevalikoimaan. Tarvitset erilaisia eri käyttökohteisiin.

5) Hiljaisesta imurista on iloa lapsiperheessä. Tai jos aikasi antaa periksi imuroida vasta illalla. Markkinoiden hiljaisimpien laitteiden äänitaso on 60 desibelin vaiheilla. Se vastaa noin tavallisen keskustelun voimakkuutta. Keskimäärin imureiden äänitaso on silti 80 dB:n tuntumassa, mikä vastaa noin kaupungin ruuhka-ajan melutasoa.

[Äänitaso nousee hyvänkin imurin iän myötä about 5-9 vuoden jälkeen johtuen laakerien kulumisesta ja resonaation lisääntymisestä]

6) Halvallakin imurilla siivoaa. Ei kuitenkaan välttämättä yhtä vaivattomasti, tehokkaasti ja yhtä monen vuoden ajan kuin kalliimmalla. Toisaalta testeissä on todettu, ettei kallein imuri ole aina paras. Peruslaitteen saat jo 50–60 eurolla. Hintaluokassa 100–300 euroa on ominaisuuksissa enemmän valinnanvaraa. Lisävarusteisiin satsaava voi sijoittaa imuriin yli 500 euroa. Kameranäöllä reittiään tutkiva robotti-imuri voi maksaa tuhatkin euroa. [Eikä se siltikään pääse 18mm kynnyksen yli, yläkertaan tai kellariin . . . ]

Lähteet: Matti Tuovinen savonsanomat.fi ja Pekka H sivustot.net

The End

NSA on liian suuri / vaikutusvaltainen toimija !

Aika 26.09.2015 05:16

NSA

NSA n entiset ja nykyiset toiminnat pähkinän kuoressa. Hyi hyi sentään, olemme valvonnan alaisia koko sakki.

Aivan vitun vaikea yllä olevaa artikkeliakin oli laatia kun NSA n / muut robotit blokkaa koko aluksi kuvan ja sittemmin tekstin muokkausta.
Vei tunnin tehdä yllä oleva artikkeli . . . . . Siis yhden kuvan ja muutaman sanan lisääminen kesti 1 tunnin. Normi 2 minuutin homma !

The End

Vähennetään digihypeä

Aika 28.08.2015 00:44

Tekno-optimistien visioissa digivallankumous on siunaus ihmiskunnalle.
Monien mielestä tekno-optimistit ovat kuitenkin väärässä.

Talouslehti Financial Timesin Martin Wolf edustaa näkökantaa, jonka mukaan työ ei tule muuttumaan yhden tai kahdenkaan seuraavan vuosikymmenen kuluessa.

Wolf pitää 2000-luvun innovaatioita toisarvoisina.
Olemme niistä tohkeissamme vain koska otamme suuret keksinnöt itsestäänselvyyksinä.

”Suuret keksinnöt loivat paljon enemmän ei-mitattavaa lisäarvoa kuin nämä nykyiset. Ajatelkaa vaikka maailmaan ennen puhelinta ja puhelimen keksimisen jälkeen, tai ennen sähkövalon keksimistä. Ketä näiden rinnalla kiinnostaa Facebook tai iPad? Kuka voi olla innoissaan internetistä, kun sen rinnalle laitetaan juokseva vesi ja vesiklosetti?” Wolf kysyy Foreign Affairs -lehden Hi, Robot -teemanumerossa.

Wolf tyrmää tekno-optimistien perusteet yksi kerrallaan. Ensinnäkin big data helpottaa kyllä päätöksentekoa, mutta monet sen tuotteista, kuten hypernopea pörssikauppa, ovat toisarvoisia tai jopa haitallisia.

Hurjasti hypetetty 3d-tulostaminen on Wolfin mukaan hauskaa, mutta se tuskin tekee tuotannon vallankumousta. Googlen itseajavat autot puolestaan ovat paljon pienempi edistysaskel liikkuvuudelle kuin auto itse.

Digivallankumousta pidetään vastustamattomana. Wolf esittää, että teknologia itsessään ei sanele lopputulosta. Sen tekevät taloudelliset ja poliittiset instituutiot.

”Emme ole kokemassa mitään ennenkuulumatonta. Olemme olleet vastaavassa, mutta mittakaavaltaan paljon suuremmassa tilanteessa aiemmin. Mutta nykyiset ja tulevat muutokset luovat kuitenkin ongelmia, varsinkin kun heikko kasvu ja epätasa-arvon lisääntyminen yhdistyvät.

Haaste, kuten aina, on hallita näitä ongelmia. Ainoa hyvä syy olla pessimistinen on pelko, että hoidamme sen homman surkeasti”, Wolf kirjoittaa.

Lähde: Tivi.fi digihype

The End

Klassikko peittoaa suosiossa mm. WhatsAppin ja Facebook Messengerin

Aika 20.07.2015 21:48

 

SMS on edelleen suosittu pikaviestimuoto

Perinteiset Suomessa keksityt tekstiviestit ovat yhä edelleen suosituin tapa pikaviestittelyyn mobiililaitteiden välillä. Tämä käy ilmi Android Central -sivuston käyttäjäkyselystä, jonka mukaan kolmannes viestittelystä tapahtuu aivan tavallisilla tekstiviesteillä.

Taakse jäävät kaikki uudemmat pikaviestisovellukset.

Kyselyssä kysyttiin, millä tavoin sivuston kävijät viestittelevät lähipiirilleen, ja 33 prosenttia vastaajista kertoi käyttävänsä tavanomaisia tekstiviestejä. 

Kyseessä on Android-laitteisiin keskittynyt sivusto, joten Googlen Hangouts nousi tietysti kakkoseksi, kun sitä kertoi käyttävänsä 22 prosenttia vastaajista.

WhatsApp nousi kolmoseksi, 20 prosenttia vastaajista kertoi sitä käyttävänsä, ja neloseksi nousi Facebook Messenger, jota ilmoitti käyttävänsä 13 prosenttia vastaajista.

Koska sivusto on Android-laitteisiin keskittynyt, ei Applen iMessage mahtunut listalle mukaan, mutta se tuskin uhkaa kärkikolmikkoa, sillä se toimii vain Applen valmistamien laitteiden välillä.

Tekstiviestien suosio on helppo ymmärtää, sillä kyseinen ominaisuus löytyy kaikista matkapuhelimista.

Tekstiviestien käyttö ei tarvitse erillisiä netti-käyttäjätilejä, rekisteröitymisiä minnekkään tai datapakettia puhelimeen toimiakseen.

Lähde: Janne Laakso | Mobiili.fi 20.7.2015, klo 21:29

The End

Apple Watch

Aika 10.03.2015 03:31

applewatch2100315_smKaikkea sitä keksitään herkkäuskoisten rahojen viemiseksi.
Hai osta 10000 €urolla hyvä kello.

Sitä voi käyttää etämaksamiseen ja aktiivirannekkeena.

Kellolla voidaan lähettää ja lukea viestejä, vastaanottaa ja soittaa puheluita liitettynä iphoneen, lähettää Digital Touch -toiminnolla erinäisiä viestejä toiselle appelsiini puhelimen ja kellon omistajalle. Digital Touch -toiminnolla voidaan lähettää esimerkiksi oma pulssi suoraan toisen käyttäjän ranteeseen tai piirtää kuvioita, jotka ilmestyvät vastaanottajan kellottomaan kellotauluun.

Joo nämähän kuulostavat hirmu asiallisilta ja tärkeiltä ominaisuuksilta esim. rakennustyömaalla timanttiporarin auvoisiin työ olosuhteisiin.

Jos tiedät että kamu on pahassa paikassa niin lähetä hänelle omaa tasaista pulssiasi työpöydän takaa niin onnellisuus paistaa seuraavalla kahvitunnilla miltei hengiltä itsensä raataneen kasvoilta. Edellyttäen että hän on huomannut sydämmentykytyksesi.

Ja jos hyvin käy hän on piirtänyt anoppinsa tai kirkkoveneen kuvan työhanskallaan kiviporauksen lomassa sinulle kiitokseksi pulssisi rauhallisuudesta.

Paha vaan kun kellään kaverilla ei ole eikä tule rannekelloa saati aplekelloa ranteessaan johon voisi pulssia tai piirustuskisan tuotoksia lähettää.

Kaiken kaikkiaan voitaneen todeta, että Apple on onnistunut luomaan kelloonsa aika outoja ominaisuuksia joilla nyt ei taida olla mitään virkaa, mutta suurimmaksi osin toiminnot kuitenkin onneksi myötäilevät kilpailijoiden malleja.

Akkukestoa laitteelle luvataan huimat 14-18 tuntia vaihtelevassa käytössä. Muistelen kun ennen vanhaan kelloa käytin niin paristo kesti raskaassa käytössä 4-5 vuotta eikä se tarvinnut puhelinta toimiakseen.

Apple Watchista tulee markkinoille kolmea eri mallistoa; normaali Apple Watch -mallisto (599 – 1099 dollaria hihnasta riippuen), Sport-mallisto (349 – 399 dollaria) sekä 18 karaatin kullalla osin silattu Edition-mallisto (alkaen 10 000 dollaria). Notta halapaa tää on ko makkara.

Laite tulee ennakkomyyntiin 10. huhtikuuta ja varsinaiseen myyntiin 24. huhtikuuta. Ensimmäisessä aallossa laitetta myydään yhdeksässä maassa, joiden joukkoon Suomi ei kuulu. Suomen osalta saatavuudesta ei toistaiseksi onneksi ole tietoa.

Eipä tarvitse hankkia moista rakkinetta jota pitää ladata kaksi kertaa päivässä.
Kun ei siitä taida näkyä edes kellonaikakaan joka nyt tärkein ominaisuus olisi ?

Edit. 14.5.15

Kuulin 11.3 notta kuulemma on toimiva kellokin mutta se ranne värinähälytys tuottaa ongelmia ihmisten kanssa koska he luulevat että on sinulla on jonnekkin kiire koska pälyilet koko ajan kelloasi.

Joku humu oli saanut sen kellon akun kestämään vuorokauden . . . huimaa . . . ööh.

The End

Internet Ei Ole Vastaus

Aika 16.01.2015 20:09

Mukaellen Andrew Kleen väittämiä lisäsin joihinkin kohtiin huomioitani ”sinisellä, lainaus merkeissä”.

Yhdysvaltalainen kirjailija Andrew Kleen väittää tammikuussa ilmestyvässä kirjassaan The Internet is Not the Answer, että internet on ihmiskunnan virheliike. Hän esittää kymmenen kärjekästä perustelua.

1. Vallan ja varallisuuden piti hajautua internetin ansiosta. Sen sijaan syntyi Amazon ja Google sekä niiden omistajien valtaisa omaisuus. ”Muitakin pienempiä palveluja syntyi helposti.”

2. Työpaikkojen määrän piti lisääntyä. Sen sijaan on syntynyt miljardien dollareiden arvoisia startupeja, kuten WeChat, joissa on vain muutamia kymmeniä työntekijöitä.

3. Läpinäkyvän ja terveen yhteiskunnan sijaan saimme internetin, jota NSA:n kaltaiset tahot salakuuntelevat, vakoilevat ja rikkovat ihmisten yksityisyyttä. ”Tämä on todellinen ongelma jota kaikki eivät tiedosta tai eivät reagoi tähän.”

4. Demokratia ei levinnyt internetin myötä, vaan syntyi vain Piilaakson eliitti ja varallisuuserot kasvoivat.

5. Kulttuurisen renessanssin sijaan syntyi piraattitalous ja blogosfäärin ”ilmainen” sisältö, joka tuhosi maksullisen kulttuurin.

6. Anonyymit verkot, kuten Reddit ja 4Chan, ovat johtaneet väkijoukkojen mielivaltaan.

7. Suvaitsevaisuus ei ole lisääntynyt toivotusti, vaan Twitter ja Facebook pursuavat rasismia, seksismiä ja kiusaamista. ”Kuulemma pitää paikkansa”

8. Kulttuurin renessanssin sijaan internet Instagramin kaltaisine palveluineen on luonut itseihailun, narsismin ja selfie-kuvaamisen. ”Väittämä pitää paikkansa”

9. Niin kutsuttu ”jakamistalous” ei ole oikeasti hyvällä asialla vaan itsekkäiden ihmisten talousjärjestelmä. Tällainen on esimerkiksi taksipalvelu Uberin toimitusjohtaja Travis Kalanick. ”Tosi asia ja taksipalvelu pomo on vain eräs Kleenin esimerkki”

10. Meistä kaikista on tullut datateollisuuden orjia. Teemme ilmaiseksi töitä sellaisille mediafirmoille, kuten Tumblr ja Pinterest. ”Palvelut käyttävät kuviamme luvalla/luvatta mainostarkoituksiin.

Ne jotka osallistuvat Facebook, twitter, instagram, tumblr, pinterest, ja muihin vastaaviin palveluihin antavat mm. oikeuden kuviensa käyttämiseen mm. mainostamiseen, ym. tarkoituksiin, Lukekaa käyttöehdot. Lopetin jo 3 v. sitten kyseiset palvelut”

Näillä perusteilla internet on eeppinen virhe. Internetin sijaan Kleenin mukaan ihmiset tarvitsevat yhteiskunnan, jossa varallisuus on jakautunut reilusti ja joka on verkottunut. Yhteiskunnan pitää korostaa kansalaisuutta eikä kuluttamista sekä vastuullisuutta oikeuksien sijaan.

Kirjasta kertoi Next Web.

The End

AirSwimmer Shark

Aika 30.10.2014 00:04

Tämmösellä lelulla leikimme pojan kanssa keskiviikko iltana 29.10 ja laite kesti tasan 2 kpl n. 2 minuutin lennätystä jonka jälkeen laaduton paska lakkasi toimimasta.

Epäilen kaukosäätimen nappuloita.

Hai kelluu nyt kolmatta yötä olohuoneeni katossa joten ei se ainakaan vuoda heliumia kovin paljoa.

Vävy laittoi kuntoon ja oli kuulemma kaken patteri lopussa.

 

 

 

The End

Tiedoksesi: 70 asiaa, mitkä jokaisen motoristin täytyy tehdä kerran eläessään.

Aika 20.09.2014 20:50

Moottoripyöräily on laji, johon kuuluu sisäänrakennettuna monenlaista mielenkiintoista. Ajaminen itsessään vaatii paljon keskittymistä ja edellyttää tarkkaavaisuutta. Matkan varrella tapahtuu kaikenlaisia asioita, jotka kaikkien motoristien on vain käytävä ennemmin tai myöhemmin läpi. Ohessa asiat tiivistetyssä muodossa. Onko luettelo riittävän kattava ? Moottoripyöräily ei ole pelkkää ajoa auringonpaisteessa, vaan siihen kuuluu myös paljon nautintoja ja iloja, joista kannattaa ottaa kaikki mahdollinen irti. Ohessa 70 kohdan nautinto-opas ja ”tee tämä” -lista uudelle motoristille tai sellaiseksi aikovalle. Pidempään moottoripyöräillyt voi ruksia jo kokemansa kohdat.

 1. Aja mp-kortti ja osta moottoripyörä. [ X ]
 2. Opettele oikeasti ajamaan. [ X ]
 3. Mene ennakoivan ajon kurssille. [ ]
 4. Mene rata-ajokurssille. [ ]
 5. Hanki tatuointi joka näkyy ja vaikuttaa (”Äiti” tai ”Matti ja Teppo” tai ”Eppu Normaali” eivät ole katu-uskottavia). [ ]
 6. Hanki toinen tatuointi paikkaan, josta vain harvat ja valitut saavat sen nähdä. Katso ed. kohta. [ ]
 7. Osta musta nahka-ajoasu. [ ]
 8. Kun olet kastellut nahka-asusi riittävän monta kertaa, osta myös sadeasu. [ ]
 9. Aja heti ensimmäisenä kesänä (tai edes jonain seuraavana) vähintään 10 000 kilometriä. [ ]
10. Tee ensimmäinen pitkä ajomatka kotimaassa (väh. tuhat kilometriä). [ ]
11. Tee ensimmäinen pitkä ajomatka ulkomaille. Mielellään yli 2000 km. Norja ja Ruotsi kelpaavat, myös Tanska lasketaan ulkomaaksi. [ ]
12. Käy ensi kertaa Keski-Euroopassa moottoripyörälläsi, ja totea, että on paskamaista asua Suomessa, josta on pitkä kaikkialle. [ ]
13. Aja endurolla tai motocrosspyörällä vähintään yksi päivä pöpelikössä. Innostu, mutta sitten masennu, kun muistat, että Suomessa vain harvalla on varaa pitää kahta moottoripyörää. [ ]
14. Yritä lainata kaveriltasi moottoripyörää viikoksi, palata reissulta ja säilyttää myös ystävyys. [ ]
15. Hylkää musta ajoasu ja osta käytännöllinen goretex-asu, jossa myös heijastinpintaa ja joka pitää vettä. [ X ]
16. Huolla moottoripyöräsi itse a:sta ö:hön. [ X ]
17. Vie moottoripyöräsi huoltoon ja uskalla tunnustaa, että yritit huoltaa sitä itse. [ ]
18. Moiti kaveriasi siitä, että hän ajaa ylinopeutta moottoripyörällään. [ ]
19. Vältä lapsesi ristiäiset tai muu iso perhejuhla lähtemällä moottoripyöräilemään. [ ]
20. Opettele tekemään wheelie. [ ]
21. Korjauta moottoripyöräsi wheelien opettelemista johtuneiden kolhujen jäljiltä. [ ]
22. Tunnusta itsellesi, ettet opi koskaan tekemään wheelietä. Ei, ei kannata yrittää enää ! [ ]
23. Hanki sivu- ja takalaukut ja ihmettele, miten paljon helpompaa tavaroiden mukaan pakkaaminen on. [ X ]
24. Hanki tankkilaukku (katso kohta 23). [ ]
25. Totea, että tankkilaukku naarmuttaa tankkia, ja suojateippaa tankki, vaikka naarmut jäävätkin. [ ]
26. Osta lopulta kunnolliset ajosaappaat. Kalliit nappabuutsisi muistuttavat jo monen sateen ja kurakelin jäljiltä 300 vuotta sitten kuolleen janitsaarin haudasta löydettyjä jatsareita. [ ]
27. Huomaa talven jäljiltä, että ajopukusi on kutistunut kaapissa. Kirjoita tulikivenkatkuinen valituskirje valmistajalle. Ala laihduttaa. [ ]
28. Totea, että poliisille ei mene läpi selitys ”luulin, että tämä on 140 km/h rajoitusaluetta”. Ei ainakaan Suomessa. [ ]
29. Muista, että moottoripyörä ei ole sopiva väline hirvenmetsästykseen ! [ X ]
30. ”Kyllä tuo autoilija minut huomaa” on malliesimerkki kuuluisista viimeisistä lauseista. [ ]
31. Perusta moottoripyöräkerho vain huomataksesi, ettet ole kerhoihmisiä. [ X ]
32. Eroa moottoripyöräkerhosta huomataksesi, että kerho ja sen porukat ovat sinulle tärkeintä maailmassa. [ X ]
33. Lakkaa ihmettelemästä ainaista rahanpuutetta tai myy moottoripyöräsi – varusteineen. [ ]
34. Vaihda itsellesi uusi moottoripyörä. Muista, että sen tulee olla ainakin kaksi kertaa kalliimpi kuin mihin sinulla on varaa ja vähintään kaksi kertaa tehokkaampi ja kankeampi kuin mihin ajotaitosi riittävät. [ ]
35. Kokeile ajamista seikkailupyörällä ja ihmettele ”miksi”. [ ]
36. Kokeile ajamista seikkailupyörällä. Muista lähettää kotiin kortti viimeistään viikon päästä, jos mopo ikäänkuin haluaa seikkailla kanssasi. Afrikasta se on turvallisempaa. [ ]
37. ”Ei niitä ketjuja joka välissä kannata rasvata” on puolestaan mp-tarvikekauppiaiden lempilause. [ ]
38. Pue ajopukusi ylle pinkit rintaliivit rintasyöpään sairastuneita naisia tukeaksesi. [ ]
39. Muista pyörästäsi puhuessasi käyttää sanaa ”hän” ja muutenkin puhua siitä – ei kun – hänestä kuin hän olisi elävä olento. Hihittele sisäisesti, kun muut menevät halpaan. [ ]
40. Huolestu itsestäsi, mikäli olet edellisessä kohdassa tosissasi. [ ]
41. Aja kerrankin tankillinen viimeiseen pisaraan asti tyhjäksi ennenkuin tankkaat uudestaan. [ X ]
42. Toivo sitten, että polttoaineen loppuessa kohdalla sattuu olemaan huoltoasema, tai että muistit ottaa varakanisterin mukaasi. [ ]
43. Ota anoppisi / appesikin kerran kyytiisi. Muista käydä täyttämässä takarengas ja säädä jousitus tiukimmalle. Älä unohda paikkausvärkkejä. [ ]
44. Mene kokoontumisajoon viikonlopuksi ja ole koko ajan selvin päin. [ ]
45. Mikäli selvisit edellisestä kohdasta emme ole varmoja siitä, oletko motoristi. Mene siis kokoontumisajoon ja vedä vähintään yhtenä iltana koomat. Muista että ohjaustankoon ei ole asiaa, jos on vielä alkoholinhuuruja veressä. [ ]
46. Aja seisaaltaan huomataksesi, ettei sitä kannata tehdä jos pohkeet alkavat krampata kesken kaiken. [ ]
47. Lähde reippaasti liikennevaloista vain huomataksesi, että pyörässä olikin kolmosvaihde päällä. Pyydä apua pyörän nostamiseen, niin pääset nopeammin ylös. [ ]
48. Unohda, että sinulla on kokokypärä, ja sylkäise sisältäpäin visiiriin. [ X ]
49. Opi uusia asia: hihna on tavaroiden tarikalle kiinnittämisessä parempi kuin mustekala. Huomasit sen, kun mustekala venyi vauhdissa ja pudotti telttasi ja makuupussisi Millaun sillalta alas rotkoon. Onneksi seuraava yö oli lämmin eikä ollut kovin paljon purevia hyönteisiä. [ X ]
50. Huomauta kaverillesi, että onko hän tajunnut ajavansa vääränlaisella pyörällä ? [ ]
51. Tee U-käännös ja pysähdy sen tytön luo, jonka huomasit hymyilevän sinulle. Tämä vain ymmärtääksesi, että hän hymyili takanasi olleelle poikaystävälleen. [ ]
52. Osallistu sellaiseen hyväntekeväisyysajoon, jossa et oikeasti haluaisi olla lähimaillakaan. [ ]
53. Siirrä moottoripyöräsi talveksi olohuoneeseesi vaimosi vastalauseista välittämättä. [ X ]
54. Pese ja vahaa moottoripyöräsi. [ X ]
55. Piilota kaverisi moottoripyöränavaimet reissun päällä, ja katso kauanko pokkasi kestää seurata, kun hän epätoivoisesti etsii niitä. Sano lopulta ”kukkuluuruu” ja heitä avaimet hänelle samalla iloisesti hymyillen. Muista varata raaka lihakimpale lähellesi. Sen avulla musta silmä paranee nopeammin. [ ]
56. Käy läheistesi kanssa läpi se omituinen keskustelu, joka sisältää pääasiassa viestin ”kyllä, välitän teistä” ja ihmettele, mihin sellaisia tarvitaan ? [ ]
57. Valmistaudu siihen, että pyöräsi voi hajota tielle kesken matkan. Mitä sitten tehdään? Huudetaan ”apua” ? [ ]
58. Olet nähnyt, miten kasakat hyppivät hevosen selästä puolelta toiselle siten, että jalat käypäisevät maassa ? Älä yritä samaa moottoripyörällä. [ X ] Älä yritä samaa edes hevosella. [ X ]
59. Koeta säilyttää aikuisuutesi, kun menet lunastamaan moottoripyörääsi huollosta. Varsinkin itse tekemäsi huollon jälkeen. [ ]
60. Asenna radio ja antenni moottoripyörääsi vain jotain tehdäksesi. Lopputulos on todennäköisesti joka tapauksessa jotain muuta kuin odotit. [ ]
61. Tiedosta, milloin olet ylittämäisilläsi ajotaitojesi rajan. Palaa nopeasti takaisin turvallisille alueille. [ X ]
62. Lähde spontaanisti ajelemaan Jaskan kanssa kaikesta hänen kanssaan tapahtuneesta huolimatta. [ ]
63. Jos niin luulit, niin vastaus ei ole tuulessa, ei myöskään ajoviimassa. Älä mieti tätä enempää. [ ]
64. Nauti myös sateessa ajamisesta. Nauti ja nauti ja nauti. Pitkittyneestä sateesta huolimatta lohduttaudu sillä, että et voi olla sateenjumala kuten kirjassa ”Linnunradan käsikirja liftareille”. Sade loppuu viimeistään kun olet päässyt kotiin. Vaikka se onkin sitten jo sekä myöhäistä että turhaa. Aivastelustasi päätellen. [ X ]
65. Tee jotain äärimmäistä: maksa moottoripyöräsi ennenkuin hankit uuden ! [ ]
66. Nouse pois pyöräsi selästä ja kävele jollekin nähtävyydelle. Taas yksi uusi puoli moottoripyöräilyssä! Muista palata takaisin pyörälle. [ ]
67. Hymyile ystävllisesti vanhuksille. Vaikka oletkin isokokoinen, synkkä ja pukeutunut mustaan nahkaan, tämä muodostaa unohtumattoman elämyksen hymyilysi kohteelle. Värjää ennen tätä toimenpidettä vähintään yksi etuhampaistasi mustaksi. [ ]
68. Teeskentele moottoripyöräkaupassa haluavasi heti ostaa pyörän käteisellä, joka on mukanasi. Huomaa, että puheet mp-kaupan huonosta tilasta ovat puppua. Kukaan ei lotkauta korvaansakaan. [ ]
69. Huomaa, että moottoripyöräily on tajunnanräjäyttävän mahtavaa puuhaa ja nauti joka solullasi oli sitten kylmä tai kuuma, satoi tai paistoi ! Jollet, niin miksi ihmeessä sitten moottoripyöräilet ? [ X ]
70. Jatka ajamista äläkä pohdi turhia. [ X ]
Osalle meistä nämä ovat jo toteutuneita asioita. Mikä on oma tilanteesi ? Mitä listasta puuttuu ? Lähde

The End

10 hyvää syytä seurustella motoristin kanssa: salattu parempi puoli

Aika 03.05.2014 23:19

1. Motoristeilla on parempi seikkailun taju.

Tiedät varmaan vanhan tarinan siitä, miten mukava on tehdä pitkiä kävelyretkiä rannalla? Me pidämme pitkistä ajomatkoista rannoille, vuoristoon, kanjoneihin, tasangoille, autiomaihin, mihinkä vain. Joka paikassa on aina jotain nauttimisen arvoista. Anna meillä hyvä tie ja päämäärä, ja olemme valmiita. Unohda kalliit lentoliput, viiden tähden hotellit. Olemme tyytyväisiä kuppilassa syötyyn päivälliseen päivän ajomatkan jälkeen.

2. Maailma ympärillämme ei pelota meitä.

Meitä moottoripyöräilijöitä muistutetaan jatkuvasti kuolevaisuudestamme: ’vanhempani/sukulaiseni/ystäväni/ystäväväni ystävän ystävä kuoli ajaessaan moottoripyörällä. Me kyllä tiedämme, että kuolla voi myös kävellessään kadulla, lentomatkalla tai johonkin harvinaiseen tautiin tai tavalliseen virukseen. Tämä viekin meidät takaisin kohtaan yksi: me haluamme pitää hauskaa ja kokeilla uusia asioita.

3. Olemme hyviä budjetoimaan.

Kaikilla meillä on tapamme toimia rahojemme kanssa, mutta me olemme hyviä siinä. Uusi osa pyöräämme voi maksaa 400 euroa, mutta jätämme ostamatta uudet vaatteet, ja syömme kotona makaronia ja tonnikalaa ulkoruokailun sijaan muutaman viikon, ja sitten meillä onkin varaa hankkia tarvitsemamme osa. Ymmärrämme myös sen, jollet halua polttaa paria sataa euroa Michelin tähditetyn ravintolan päivälliseen, ja olemme tyytyväisiä, kun käymme sensijaan grilillä pikaruualla ja käytät säästyneet rahasi moottoripyöräsi öljynvaihtoon.

4. Osaamme nauttia pienistä asioista.

Auringonlasku vaarojen tai lumihuippuisten vuorten takana, pieniä pölytornadoja kaukana horisontissa, sumurintama hiipimässä niityn tai suon ylle, tähkäpäiden ylle kohoava täysikuu – hetkiä, jotka syöpyvät syvälle sydämeen. Siirtyminen roudan runnomalta ajotieltä tuoreelle asfaltille – ja sen tuoksu – tuovat iloa. Unohda jatkuva valitus – meidän suustamme et sitä kuule, sillä me osaamme nähdä elämän parhaat puolet.

5. Olemme omistautuneet harrastuksellemme

Useimmille meistä moottoripyöräily ei ole pelkkää töihin ajamista, vaan se on elämäntapa. Elämäntapa joka vain paranee, mitä enemmän aikaa käytät siihen. Siitä ei voi luopua kuten päähineestä, jonka laittaa hyllyyn. Sama päättäväisyys tarttuu myös muuhun tekemiseemme, joten kun meno muuttuu kovaksi, motoristi vasta pääsee kunnolla vauhtiin. Olemme myös valmiita auttamaan muita motoristeja ja yleensä ymmärryksemme meitä ympäröivästä maailmasta on vahva. Se näkyy huolenpitona ja toinen toistemme auttamisena.

6. Olemme tarkkaavaisia.

Hengissäpysymisemme riippuu siitä, miten hyvin tarkkailemme ympäristöämme ja näemme sen, mitä meidän pitää nähdä. Tämän vuoksi olet turvassa kanssamme. Muistamme aina katsoa molempiin suuntiin, teemme tarkastuksen laitteiden toimintakunnosta ennen ajoa ja muistamme aina käydä hakemassa mukaamme sen satunnaisen tavaran kotimatkallamme. Joskaan emme välttämättä aja kotiin suorinta reittiä…

7. Olemme sopeutuvaisia.

Jotain yllättävää sattuu? Eipä haittaa. Joudumme muuttamaan suunnitelmia? Hyvä juttu, voimme tehdä treffit ensimmäisen rakkautemme – moottoripyörän – kanssa. Kun olet tottunut olemaan tien päällä moottoripyörällä, opit menemään virran mukana. Rengasrikkoja ja akun loppumisia vain tapahtuu, joten tiedämme kaiken takaiskuista sekä niistä selviämisestä.

8. Emme ole takertuvaa tyyppiä.

Tekstiviestejä parin tunnin välein? Todennäköisesti ei. Olemme liian kiireisiä ajamaan ja sitten tekemään töitä, jotta voimme kustantaa seuraavan huollon/vakuutuksen/ajomatkan. Kun olet moottoripyöräilijä, sinulla on tietty vapaus ja riippumattomuus, joka antaa sinulle myös oman elämän parisuhteessakin ollessasi.

9. Olemme parempia hieromaan.

Stongasta puristaminen tuntikausien ajon aikana päivästä toiseen vahvistaa käsiämme, mikä takaa pitkät, tehokkaat ja paremmat selänhieronnat. Lisäksi tiellä vietettyjen tuntien tuomalla kokemuksella tiedämme tismalleen, missä ne pahimmat solmut selkäsi lihaksissa ovat.

10. Romanttiset kykymme vievät sinulta tajun

Tässä pari stereotyyppistä esimerkkiä pienin soveliaisuusvaroituksin. Tyttö, joka leipoo sinulle pikkuleipiä, on todella viehättävä. Mutta typykkä, joka ilmestyy pihaasi moottoripyörällään ja jolla on ne pikkuleivät takalaukussaan on paljon kuumempi pakkaus. Samoin mies, joka tuo sinulle ruusuja, on ihailtava. Mutta kun kypäräpäinen kundi koputtaa ovellesi ajettuaan ruusu hampaissaan kymmeniä kilometrejä luoksesi, juttu on aika paljon kovempaa luokkaa. Ymmärretty? Piste.

Turvallisuussyistä todettakoon, että jutun alkuperäinen kirjoittaja on nainen, motolady.

The End

Hehkulamppuhuijaus eli suunniteltu tuotteen ennenaikainen vanheneminen ja särkyminen

Aika 29.04.2014 23:43

17.2.2011. Suunniteltu vanheneminen keksittiin Amerikassa lääkkeeksi Wall Streetin romahduksen aiheuttamaan lamaan: Bernard Londonin vuonna 1932 kirjoittaman julistuksen johtoajatuksena oli saada kansantalous raiteilleen määrittelemällä tuotteille käyttöikä, jonka jälkeen tilalle tulee ostaa uusi tuote. Termin otti aktiiviseen käyttöön 1950-luvulla teollinen suunnittelija Brooks Stevens. Hänen mukaansa jatkuva kysyntä taataan sillä, että kuluttajat saadaan ostamaan uudempia ja parempia tuotteita aikaisemmin kuin tarpeellista. Suunniteltua vanhenemista tuetaan mainonnalla ja luotottamisella.

Mitä siitä tulisi, jos kaikilla olisi jo kaikkea ?

Kestävyyttä ei pidetä valmistajien etuna. Dramaattisin esimerkki on hehkulampun tarina. Ensimmäiset hehkulamput olivat käytännössä ikuisia, mutta massatuotelamppujenkin markkinoinnissa käytettiin lupausta 2 500 tunnin paloajasta. 1920-luvulla syntynyt kansainvälinen Phoebus-hehkulamppukartelli kuitenkin määräsi sakon uhalla, että kaikkien valmistajien lamppujen tuli kysynnän varmistamiseksi kestää vain tuhat tuntia. Insinöörien uurastuksen tuloksena vuonna 1940 kaikkien hehkulamppujen paloajat oli saatu laskettua määrättyyn normiin.

Vaikka kartelli purettiin oikeusteitse vuonna 1953, muutosta ei ole tapahtunut – päinvastoin, ajattelu on laajentunut muihinkin tuoteryhmiin. Valmistajat seuraavat made to break -konseptia vapaaehtoisesti, sillä se on taloudellisesti kannattavaa. Eikä tämä koske vain elektroniikkaa: naiset saattavat kiinnostua tiedosta, että hajoamattomat nylon-sukkahousut on keksitty jo kauan sitten.

Luonnonvarojen holtittoman tuhlauksen lisäksi kestämätön suunnittelu aiheuttaa valtavat määrät jätettä, jota kuskataan kolmansiin maihin, kuten Ghanaan. Koska elektroniikkajätteen vienti on kielletty, terveyshaittoja aiheuttavaa romua kutsutaan second-handiksi. Ghanassa, jossa länsimaista poisheittokulttuuria pidetään järjettömänä, osa laitteista korjataan ja niistä poistetaan arvokkaat, kierrätettävät materiaalit. Jäljelle jää kuitenkin maisemaa ja maaperää saastuttavaa materiaalia.

Olisiko aika kypsä muutokselle ?

Kuluttaja on umpikujassa. Valintaa ei ole, sillä valmistajien mukaan rikkoutuneen tuotteen korjaaminen on mahdotonta: varaosia ei saa ja/tai rikkoutuneen osan vaihtaminen on vaikeaa, mikä nostaa korjauskustannuksia. Jos et suostu ostamaan uutta, vaihtoehtona on olla ilman – tai korjata itse. Dokumentissa seurataankin tulostimen korjausprosessia. Siihen oli asennetty siru, jonka laskuri lopetti laitteen toiminnan tietyn sivumäärän tulostamisen jälkeen. Kun laskurin nollasi, tulostin alkoi taas toimia.

Dokumentissa annetaan kuitenkin toivoa. Kuluttajat ovat jo alkaneet esittää valmistajille tuotteiden etiikkaan ja ympäristöystävällisyyteen liittyviä laatukysymyksiä, joista joihinkin haetaan päätöstä oikeudesta. Dokumentissa käydään läpi oikeusjuttu, jossa Apple pakotetaan antamaan iPodin alunperin alle vuoden ikäiselle akulle kahden vuoden takuu.

On jokseenkin ymmärrettävää, että 1930-luvulla ihminen ei vielä nähnyt luonnonvaroja rajallisina eikä jäteongelmaa todellisena. Kummallista kuitenkin on, että yhteiskuntamme perustuu vielä sata vuotta myöhemminkin tälle rajattoman kasvun ja poisheittämisen ajattelulle, vaikka tiedon määrä ja saatavuus on lisääntynyt.

Huijataanko meitä ? Tietenkin. Haittaako se meitä ? Sinä päätät. Hehkulampustakin on jo patentoitu versio, jonka paloaika on 100 000 tuntia. Kukaan ei vain valmista sitä.

Uusi Musta

The End

Superbugi HeartBleed ja sen vaikutukset

Aika 29.04.2014 22:06

”Heartbleed on siinä mielessä loistava turva-aukko, että kerrankin käyttäjän ei tarvitse päivittää mitään. Kaikki työ jää web-palveluiden ylläpidon vastuulle. Älypuhelimista tai työasemista Heartbleedin käyttö olisi erittäin vaikeaa.

Missään en ole nähnyt tarkkaa kuvausta siitä, miten Heartbleed-bugia oikeasti voi hyödyntää. Voi olla, että OpenSSL-kirjastoa käytetään 66 % nettipalveluista, mutta kyse on vasta teknisestä haavoittuvuudesta. Riski syntyy siitä, miten helppo Heartbleediä on hyödyntää ja miten vakavaa vahinkoa sillä voi saada aikaan.

Heartbleedin avulla palvelimen muistin sisältöä voidaan ”lypsää” sitä sopivasti kysyvälle ohjelmalle. Tulokset ovat satunnaisia. Voi olla, että hyökkääjä saa pelkkää bittiroskaa. Toisaalta hän voi saada edellisten käyttäjien tunnuksia, salasanoja ja jopa palvelimen omat salausavaimet. Pahinta on, ettei tästä jää mitään merkkejä palvelimen lokiin. Ylläpidon on siis mahdotonta tietää, onko heiltä lypsetty salaista tietoa. Havainnollinen kuva asiasta on täällä, hyvä selitys suomeksi myös täällä.

Hyökkäyksen kohdistaminen tiettyyn käyttäjään on kuitenkin vaikeaa. Hyökkääjän pitäisi ensin saada uhri ottamaan yhteyttä omaan koneeseensa ja sen jälkeen jatkaa Man-in-the-middle-tekniikalla suojatulle palvelimelle. Ei kovin helppoa.

Lisäksi on mahdollista hyökätä OpenSSL:ää käyttäviä kuormanjakopalvelimia vastaan ja saada — jälleen kerran satunnaisten — ihmisten tunnuksia. Toisaalta kaikki OpenSSL:ää käyttävät ohjelmistot eivät hyödynnä kirjaston Heartbeat-ominaisuutta, joten niissä vaaraa ei ole.

Vaikka haavoittuvuus on vakava, sen hyödyntäminen on jossain määrin onnen kauppaa ja vaatii sen verran yritystä, että tuskin kukaan jaksaa nähdä vaivaa Facebookin tai Twitterin salasanojen vuoksi. Pankkipalvelut ovat sitten toinen juttu.

Pahinta, mitä hyökkääjä voi Heartbleedin avulla saada, on palvelimen oma SSL-avain. Sillä pystyisi avaamaan kaikki aiemmat (jos niiden salattu liikenne on kaapattu ja tallennettu) sekä tulevat SSL-salatut yhteydet. En pysty arvioimaan tämän riskin suuruutta, oletan sen aika pieneksi. Lisäksi PFS-tekniikkaa (Perfect Forward Secrecy) käyttävät avaintenvaihtoprotokollat ovat suojassa. Niitä käyttävät mm. Facebook ja Nordea palveluissaan”

Ote Petteri Järvisen blogista

’OpenSSL on yleisesti käytössä oleva avoimen lähdekoodin SSL- (Secure Sockets Layer), TLS- (Transport Layer Security) ja DTLS- (Datagram Transport Layer Security) protokollatoteutus sekä salauskirjasto. OpenSSL:ää käytetään esimerkiksi www-palvelinten https-toteutuksissa, sekä sähköpostipalveluiden viestiliikenteen salaamisessa asiakaskoneen ja palvelimen välillä.

Haavoittuvuus liittyy TLS:n heartbeat-protokollaan, jota käytetään TLS-istunnon ylläpitämiseen. OpenSSL-kirjaston toteutus kyseisestä protokollasta voi palauttaa vastauspaketissaan pyydetyn määrän, kuitenkin korkeintaan 65 kilotavua, satunnaista muistin sisältöä. Palautetun sisällön joukossa on testeissa havaittu muiden käyttäjien viestien sisältöä, käyttäjätunnus-salasanapareja, evästeitä, istuntokohtaisia avaimia ja palvelun käyttämiä salaisia avaimia. Toistamalla protokollapyyntöjä voi olla mahdollista saada lisää muistisisältöä. Hyökkäyksestä ei ole todettu jäävän jälkiä sovelluslokeihin.’

Kyberturvallisuuskeskus: https://www.cert.fi/haavoittuvuudet/2014/haavoittuvuus-2014-049.html

Aukon virallinen nimi on CVE-2014-0160, mutta se tunnetaan nimellä Heartbleed.[1] Se aiheuttaa verkkopalveluille monia riskejä, koska haavoittuvuuden kautta saattoi vuosien ajan vuotaa sekä palvelun käyttäjien salasanoja ja käyttäjätunnuksia sekä salatun yhteyden luomista varten tarvittava palvelinsertifikaatin salausavain. Hyökkääjä voi tällöin urkkia käyttäjien käyttäjätunnuksia.[2] Haavoittuvuuden koodasi saksalainen Robin Seggelman uutenavuotena 2011.[3]

Haavoittuvia OpenSSL-kirjastoja käyttäneistä palveluista on vaihdettava salasanat, mutta vasta sen jälkeen, kun palvelun haavoittuvuus on korjattu. Mahdollisuus palvelinsertifikaatin salausavaimen vuotamiseen aiheuttaa verkkourkintariskin. Suomalaisten käyttämiä tälle haavoittuvuudelle altistuneita palveluja ovat Google, Facebook, Instagram, Pinterest, Tumblr, Yahoo, Amazon.com, Dropbox, GitHub, SoundCloud ja Wikipedia.[2]

Haavoittuvuuden löysivät samanaikaisesti oululaisen tietoturvayhtiö Codenomiconin tutkijat Riku, Antti ja Matti sekä Google Securityn tutkija Neel Mehta.[4][5] Löytäjät myös tuotteistivat haavoittuvuuden luomalla sille nimen ja logon.

wikipedia: http://fi.wikipedia.org/wiki/Heartbleed-haavoittuvuus

Näin helppoa Heartbleed-murto on: suomalainen hakkeri laittoi ruokaa ja katseli vierestä, kun ohjelmisto hoiti homman

Tietoviikko 15.4.2014 9:52

Heartbleed logoHaavoittuneet Palvelimet

 

 

Heartbeat-haavoittuvuus – mitä sinun pitäisi tietää ?

The End